Инвестициите в технологични компании са възможност за града, за икономиката,

...
Инвестициите в технологични компании са възможност за града, за икономиката,
Коментари Харесай

Глобална инженерна компания инвестира във високотехнологична сграда в София

Инвестициите в софтуерни компании са опция за града, за стопанската система, екосистемата и хората и несъмнено за младите гении, които за наслада в София стават и остават от ден на ден.

А когато една компания реши да уголемява своето произвеждане и да продължи да влага, това е самопризнание и доверие. Това сподели през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на новата високотехнологична постройка на „ Мелексис България “.

На откриването участваха господин Силвен Коло, шеф на Мелексис България, господин Марк Бирон, основен изпълнителен шеф на Мелексис, госпожа Франсоаз Шомбар, ръководител на борда на шефовете на Мелексис.

По думите на кмета Фандъкова: „ Тази инвестиция е доверие в управлението на компанията, довери в администрацията на града, в университетите и квалифицираните младежи. Доста старания положихме да не изпуснем тази инвестиция. Когато преди пет години управлението на компанията, придружавано от представители на Белгийското посолство пристигнаха при мен с редица проблеми и споделиха, че от взаимната ни работа зависи дали ще остане инвестицията в София.

Работихме дружно с Общинската организация за вложения InvestSofia. Тук с мен през днешния ден е и тогавашния изпълнителен шеф на InvestSofia Владимир Данаилов, който има голям принос. Общинската организация сподели, че дружно поддържаме сериозните компании и привличаме нови вложения за града ни, а в годините на тежки рецесии инвестиция в размер на 75 млн.евро в града ни е значима.

Поздравявам компанията за доверието към София и за осъществената постройка, тъй като нейната идея се вписва в правилата и задачите на нашия град и на Европа през днешния ден.

Ще се веселя повече компании да влагат в зелени здания и технологии, с цел да може градът ни да става от ден на ден новаторски и зелен., акцентира също кметът на София Фандъкова.

„ Мелексис “ е световна инженерна компания и международен водач в проектирането, създаването и доставянето на решения в областта на микроелектрониката. Българският офис дава своя сериозен принос в позиционирането на компанията като един от трите международни водачи в производството на автомобилни полупроводникови датчици. Продуктите на Мелексис се употребяват в промишлености като автомобилостроенето, интелигентните уреди и здания, медицината, ръководство на силата, роботостроенето и други В софийския офис, който за компанията е и най-големият в международен мащаб, сега работят над 650 индивида. В осъществяване на поетия ангажимент да разшири екипа си в страната, „ Мелексис България “ открива над 160 нови работни места в производството, както и в инженерните си екипи. Същевременно „ Мелексис България “ се стреми да бъде привлекателен център и за задгранични гении в района.

Новата постройка е издигната по този начин, че да щади оптимално околната среда и ресурсите на планетата – енергийно ефикасни уреди, система за сграден мениджмънт, образован надзор на температура, относителна мокрота и осветеност, система за наново оползотворяване на силата и топлината.

Фотограф: Аделина Ангелова
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР