Инвестициите в няколко сектора на икономиката на Северна Македония се

...
Инвестициите в няколко сектора на икономиката на Северна Македония се
Коментари Харесай

Северна Македония очаква над 8 милиарда евро инвестиции

Инвестициите в няколко бранша на стопанската система на Северна Македония се чака да доближат общо 8,175 милиарда евро за интервала 2021-2027.

Около 5.8 милиарда евро от общата сума са планувани за обществени вложения, до момента в който останалите 2.38 милиарда евро ще бъдат частни вложения, се споделя в изказване на държавното управление в Скопие.

Очакват се вложения на стойност 3,144 милиарда евро в енергийния бранш, 2,729 милиарда евро в пътна и железопътна инфраструктура, близо 800 млн. евро в преработващата индустрия и 300 млн. евро в бранша на търговията на дребно.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Българската " Соларпро Холдинг " завоюва търг за построява...

Страната чака да притегли задгранични вложения от компании в Германия, Италия, Канада, Турция, Съединени американски щати, Белгия, Швейцария, Холандия и Словения до 2027 година, съобщи министър председателят Зоран Заев, представяйки капиталовия проект на конференция, излъчена в държавен канал в YouTube.

Инвестиционният проект ще помогне на страната да се възвърне от рецесията с Covid-19 и ще даде подтик на (БВП) и износа, сподели Заев.

Преките задгранични вложения в Северна Македония възлизат на 240 млн. евро за предходната година, спрямо чист приток от 399 млн. евро през 2019 година, демонстрират данните на централната банка, оповестени по-рано тази година.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР