Инвестициите в инфраструктура ще продължат и през 2018 г., като

...
Инвестициите в инфраструктура ще продължат и през 2018 г., като
Коментари Харесай

Нанков: 2018-а ще е критична за пътната инфраструктура

Инвестициите в инфраструктура ще продължат и през 2018 година, като за тази цел ще се употребяват средства от оперативните стратегии, от националния и общинските бюджети. Подобно, обаче, пристрастяване към евросредствата е сигнал, че би трябвало да се готвим за преструктуриране на средствата и смяната в кохезионната стратегия, грантовото финансиране от ден на ден ще отстъпва място на финансовите принадлежности. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков в словото си пред Седмия спорен конгрес „ Строителството през 2018 година - вероятности и провокации ".

Участие вземат също министър Лиляна Павлова, както и кметът на София Йорданка Фандъкова и основният проектант на столицата Здравко Здравков. Очаква се да пристигна на форума и земеделският министър Румен Порожанов.

Разискваните тематики са отдадени на опциите на строителния отрасъл в районното развиване, благоустройството, околната среда и превоза, осъществяването и напредъкът по оперативните стратегии, огромните транспортни планове и други Очакваме да чуем какви са идните планове в разнообразни области на сектора, само че отчитаме на годишна база 20.8% растеж за първото полугодие, надяваме се тази наклонност да продължи, сподели при започване на форума инж. Николай Станков, ръководител на УС на Камарата на строителите в България.

Ще се отпускат нисколихвени заеми на общини,на компании, чака се пускане на Фонда за градско развиване, продължи министърът. За пътната инфраструктура 2018 година ще бъде сериозна, по-точно - „ Струма " и " Хемус ", през октомври тази година чакам решението на сътрудниците от министерството на околната среда за най-тежкия сектор на Автомагистрала " Струма ", сподели Нанков. Той приказва и за други обекти за рехабилитация и разширение, най-вече за Кресненското дефиле, чака се виадуктите да са прекомерно високи, които ще бъдат като изпит за българския строителен отрасъл. През 2018 година ще продължат работите по започнатите през 2017 година пътни прави в региони в напредък, значими прави на второкласната и третокласната пътна мрежа,продължи министър Нанков. Ще приключи строителството, уповавам се, и на околовръстния възел на столицата, добави той.

Следващата година ще стартира и действителното възлагане на ВиК планове с голям запас от над 1.5 млрд.лв.,уточни министърът. И изрази вяра в сполучливата работа на сектора, с осъществяване на обектите при положително качество.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР