Инвестиции в съществуващи АЕЦ, строителство на нови и съдействие за

...
Инвестиции в съществуващи АЕЦ, строителство на нови и съдействие за
Коментари Харесай

Ето какъв е атомният план за възстановяване след COVID-19

Инвестиции в съществуващи АЕЦ, строителство на нови и подпомагане за нововъведенията в областта на дребните модулни реактори. Това са част от ограниченията за поддръжка на технологиите за чиста енергетика в Плана за икономическо възобновяване след COVID-19, оповестен от Международната организация по енергетика (МАЕ). Акцентът при вложенията в атомна сила е по-скоро върху удължаването на употребата на съществуващите АЕЦ, в сравнение с върху строителството на нови енергоблокове.

Изпълнителният шеф на МАЕ Фатих Бирол приказва по въпроса за новите вложения в атомната енергетика на брифинг, отдаден на отчета, съобщи World Nuclear News.

„ Три са главните енергийни тактики, които преглеждаме – слънчевата сила и другите различни източници, повишение на енергийната успеваемост на семействата и на индустриалните браншове, както и създаване на нови мрежи. Като допълнение, за развити страни с АЕЦ, продължаването на периодите на употреба на съществуващия парк от атомни електроцентрали може да стане доста значим източник на произвеждане на електрическа енергия, което доста ще ни помогне за понижаване на нездравословните газове в атмосферата “, разяснява Бирол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР