Инвестиции в подобряване въздействието върху околната среда, поддържане на доброто

...
Инвестиции в подобряване въздействието върху околната среда, поддържане на доброто
Коментари Харесай

Инж. Стойнев: Работим за модернизацията на Топлофикация Перник чрез реализиране на зелени проекти

" Инвестиции в възстановяване въздействието върху околната среда, поддържане на положителното техническо положение на оборудванията за транспорт на топлинна сила и слагане на клиента в центъра на цялостната политика - това сме заложили в нашата тактика за стабилно развиване и рационализация през идващите години “. Това съобщи инж. Чавдар Стойнев, изпълнителен шеф на " Топлофикация Перник ".

По думите му задачите пред екипа на топлофикационното дружество ще бъдат реализирани благодарение на ръководство, учредено на бистрота и поредност. Той уточни, че имат стихотворец ангажимент за реализиране на енергийната промяна на сдружението, който ще изпълнят според европейската и българска екологична политика.

Изпълнителният шеф разяснява, че за възстановяване на въздействието върху околната среда, имат желание да осъществят редица зелени планове. Като образец за екологична инвестиция инж. Чавдар Стойнев уточни прекосяването към произвеждане на сила от природен газ.

" До края на годината се чака да бъдат включени в работен режим трите газови конегератора - значим план, върху който целият екип на " Топлофикация Перник " насочихме старания през последните три години. Основната цел на инвестицията ни е понижаване на потреблението на въглища и обезпечаване на топлинна сила от различни горива ", съобщи инж. Стойнев.

По думите му при изгарянето на природен газ се отделят 3 пъти по-малко въглеродни излъчвания спрямо твърдите изкопаеми горива.

Той разяснява, че за реализиране на още по-екологично произвеждане на сила имат желание да влагат в още два спомагателни газови когенератора. Той уточни, че по този метод ще съумеят още по-ефективно и бързо да понижат каузи на употребяваните въглища.

Изпълнителният шеф на един от огромните работодатели в Пернишко разяснява, че са подготвили и капиталово желание за произвеждане на топлинна сила от биогаз. По думите му реализирането на инвестицията е следващата стъпка към възстановяване на въздействието върху околната среда.

Той съобщи, че те работят в посока освен реализиране на енергийната промяна на предприятието, само че и опазване и разкриване на нови работни места в бъдеще. Според него точно производството на чиста сила ще даде опция за увеличение на заетостта в бранша им и в частност в централата. Инж. Стойнев посочи обаче, че е належащо да се помогне на образователните заведения да приготвят фрагменти, които да са готови за пазара на труда.

" Енергетиката от ден на ден се развива, само че в това време е доста мъчно да се намерят служащи с верните квалификации. Смятам, че уменията като ръководство на планове и планиране отсега нататък ще бъдат едни от най-търсените, включително и в нашето дружество. Имаме желание да осъществяваме огромни вложения точно благодарение на дългогодишните ни фрагменти, само че и с наемането на младежи, със познания, свързани с новите технологии и различни горива “, уточни инж. Стойнев.

Изпълнителният шеф на " Топлофикация Перник " добави, че пазарът се разраства и би трябвало да се подсигурява, че има подобаващите експерти.

По думите му точно затова е неотложно запазването на базовите мощности, каквито за България за въглищните централи. " Усилията за постигането на амбициозните цели на Европа би трябвало да бъдат ориентирани към рационализация, а не към закриване ", безапелационен беше изпълнителният шеф на " Топлофикация Перник ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР