Инвеститорският интерес към изграждането на ново товарно пристанище в района

...
Инвеститорският интерес към изграждането на ново товарно пристанище в района
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Има сериозен инвестиционен интерес към новото пристанище под Максуда

" Инвеститорският интерес към построяването на ново товарно пристанище в региона под кв. " Максуда “ във Варна е сериозен и аз съм сигурен, че това е планът, който е необходим на Варна, с цел да се трансформира града ни в сериозен стопански фактор в региона на Черно море “, съобщи лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България “ във Варна Борислав Гуцанов.

Като ръководител на парламентарната комисия по превози известия той организира срещи с двама евентуални вложители с една от най-големите компании в света, профилирана в строителство на пристанищни терминали, брегоукрепителни уреди, изкуствени острови и в драгажните действия - " Jan De Nul “, със седалище в Белгия и най-голямата държавна строителна инженерна корпорация – китайската China Construction Third Engineering.

Проектът за оборудването, за което се приказва към този момент повече близо 15 години, е подготвен. Точно Борислав Гуцанов, в качеството му на ръководител на Общински съвет – Варна, инициира подписването на съглашение сред администрацията на Варна и страната за преместването на товарните действия от съществуващия порт “Варна–Изток ", в центъра на морската столица, във Варненското езеро - под кв. " Максуда “. Терминалът, който преди години се оценяваше на близо 500 млн. евро, ще има пет кейови места – 2 за контейнери, 2 за зърно и едно за генерални товари.

" Категорични сме, че на този стадий страната би трябвало да търси за новия терминал по едно и също време вложител, строител и експлоатираща компания “, съобщи Борислав Гуцанов. Според него единствено по този начин ще се подсигуряват по едно и също време ползите на двете страни.

" Изграждането на новите пристанищни мощности ще трансформира Варна във водещо пристанище в транспортния кулоар сред Далечния изток и Западна Европа, а България – страната, през която ще минават едни от най-големите товарни потоци. Проектът е подготвен. Инвестиционният интерес е реалност. Нужна е единствено управническа воля “, съобщи Гуцанов, който е единственият политик в страната, работещ по плана от основаването му преди повече от 15 години досега.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР