Инвеститорите имат малко доверие в американските акции дори след скока

...
Инвеститорите имат малко доверие в американските акции дори след скока
Коментари Харесай

Ето защо инвеститорите предпочитат европейските пред американските акции

Инвеститорите имат малко доверие в американските акции даже след скока при започване на годината: множеството от тях споделят, че пазарът към момента не е достигнал дъното на фона на загрижеността по отношение на корпоративните облаги.

Това е мнението на почти 70% от 383-те респонденти в последното изследване на MLIV Pulse, като най-голямото тегло - 35% - споделят, че спадовете няма да настъпят до втората половина на 2023 година По-малко от една четвърт считат, че акциите към този момент са достигнали тяхното дъно.

Констатациите демонстрират какъв брой разтревожени остават вложителите след миналогодишното разтърсване на акциите, като терзанията нарастват за вероятностите за облагите на фирмите, до момента в който стопанската система се забавя.

Подкрепяйки изменящия се пейзаж, съвсем половината от участниците споделят, че ключът към акциите тази седмица ще бъдат тримесечните резултати на Apple Inc., Meta Platforms Inc. и Exxon Mobil Corp., а не решението на Федералния запас или каквото и да каже ръководителят Джером Пауъл.

Очаква се централната банка да реализира покачване с четвърт пункт на 1 февруари, най-малкото нарастване от съвсем година.

" Сред вложителите сега има доста негативизъм и неустановеност - и има основателна причина ", сподели Майкъл Шелдън, основен капиталов шеф на RDM Financial Group.
 Най-добрите и най-лошите софтуерни акции през 2022 година
Най-добрите и най-лошите софтуерни акции през 2022 година

Вълна от проблеми заля промишлеността

" Времето е мъчно, тъй като финансовите условия се разхлабиха през последните месеци с повишаване на цените на акциите, което не е това, което Фед желае, защото се пробва да забави стопанската система, с цел да укроти инфлацията. "

Индексът S&P 500 влиза в тази седмица с растеж от 6% през 2023 година, с темпове за най-хубавия си януари от 2019 година насам, защото признаците за отслабваща инфлация и изстудяване на растежа подтикват залаганията, че Фед е покрай края на своя цикъл на стягане.

И въпреки всичко, най-агресивното изпитание за повишение на лихвите от десетилетия, съчетано със серпантина от нараствания на цените и заплатите, сътвори предизвикателна среда за корпорациите да усилят облагите си.

Приблизително 90% от интервюираните чакат инфлацията да продължи да спада през 2023 година, само че да остане над задачата на Фед от 2%. Това съответствува със подозренията по отношение на акциите, защото въпросът какъв брой дълго инфлацията ще остане висока затруднява вложителите да се нареждат през 2023 година

Биковете на борсата са солидно малцинство, като единствено 18% от участниците в изследването споделят, че чакат да усилят експозицията си към S&P 500 през идващия месец. Над половината споделят, че ще запазят експозицията си същата, до момента в който към 27% чакат да я понижат.

Основният въпрос с повишаването на приходите е траекторията на напредък. Икономиката на Съединени американски щати демонстрира признаци на леко закъснение, което централната банка би желала да види, до момента в който се пробва да укроти инфлацията, без да провокира внезапен спад.

Прогнозите чакат икономическата интензивност в Съединени американски щати да се свие през второто и третото тримесечие.

" Това може да е най-очакваната криза, която Съединени американски щати в миналото са имали, в случай че се случи, като някои стопански знаци към този момент алармират, че това е евентуално ", сподели Шелдън от RDM Financial Group.
 Раздвижване в крипто промишлеността? Големите вложители се завръщат към биткойн
Раздвижване в крипто промишлеността? Големите вложители се завръщат към биткойн

Най-голямата криптовалута още веднъж притегля внимание

" Фондовият пазар евентуално е достигнал дъното, само че не бих се изненадал да видя спомагателна уязвимост напролет, защото вложителите включват по-слаби стопански данни и по-ниски облаги. "

Търговците на облигации чакат икономическата картина да бъде задоволително ужасна, че Федералният запас да би трябвало да понижи по-късно тази година лихвите, като цената на суаповете залага, че централната банка на Съединени американски щати първо ще вдигне лихвения си % до малко под 5% доникъде на 2023 година

Част от този
залог е упованието, че инфлацията ще продължи да се намалява, давайки опция на Фед да обърне политиката си на 100 и осемдесет градуса. " Историята ни споделя, че девет месеца след последното повишение на лихвените проценти Фед има наклонност да понижава лихвените проценти ", сподели Сам Стовал, основен капиталов пълководец на CFRA, в изявление за Bloomberg TV.

Това е в контрастност със известието от голям брой чиновници на Фед, които споделят, че ще усилят лихвите до над 5% и няма да ги понижат тази година. Повече от половината участници в изследването споделиха, че са съгласни с основния капиталов шеф на DoubleLine Capital LP Джефри Гъндлах, че е най-добре да следите какво споделя пазарът на облигации за пътя на Фед - за разлика от сигналите от чиновници на централната банка.

Очевидният риск е, че това може да се окаже единствено пожелателно мислене от страна на акционерите, които бяха ударени предходната година, когато Федералният запас реагира нападателно на необузданата инфлация и доходността на държавните облигации скочи.

Някои вложители предизвестяват да не се борите с Фед, изключително с ъглите на стопанската система - като пазара на труда - показващи резистентност в лицето на по-високите разноски по заемите. Ако Федералният запас завоюва този цикъл, песимистите в изследването ще наподобяват далновидни.

" Пазарът на държавни облигации е много спокоен ", сподели Трейси Чен, портфолио управител в Brandywine Global Investment Management.

" Не мисля, че Фед ще понижи лихвите тази година, защото евентуално няма да са удовлетворени от обстановката на пазара на труда. Така че може да има нова ликвидация ".

Какво вършат вложителите в среда на сходни упования?

Инвеститорите преследват европейските акции с най-бързите темпове от близо година, до момента в който притокът на акции в Съединени американски щати остава приглушен на фона на опасенията за криза, съгласно Bank of America Corp.

Европейските индексни фондове са имали 3,4 милиарда $ входящи потоци през седмицата до 25 януари, съгласно записка от стратезите на банката, ръководени от Майкъл Хартнет, цитирайки данни на EPFR Global. Това е най-голямото прибавяне от февруари и е едвам втората седмица на входящи потоци след 48 следващи седмици на изходящи потоци.
 Най-големите вложители в света чакат фондовият пазар да се възвърне през 2023-а
Най-големите вложители в света чакат фондовият пазар да се възвърне през 2023-а

Анкетата на Bloomberg е извършена измежду 134 фонд мениджъри

Акциите на нововъзникващите пазари водят районните съпоставения със 7,9 милиарда $. Американските акции регистрираха единствено 300 милиона $, първият позитивен поток от четири седмици.

Европейските акции означават рекордно по-добро показване по отношение на акциите на Съединени американски щати, защото вложителите стават по-оптимистични по отношение на забавящата се инфлация в Европа, излагането й на повторното отваряне на Китай и отслабващата енергийна рецесия.

По-рано тази година Хартнет сподели, че американските акции ще се показват по-слабо от световните връстници. Стратезите на Wall Street стават все по-негативни във връзка с американските акции заради вероятностите за лихвените проценти, икономическия спад и рецесията на облагите.

Признаците сочат към " твърдо приземяване " на Съединени американски щати през 2023 година, пишат стратезите на BofA.

" Може да се наложи още едно стягане на финансовите условия тази пролет, с цел да насочи стопанската система на Съединени американски щати, която сега пораства с повече от 7% в номинално изражение, към рецесията, за която консенсусът приканва. "

Те означиха, че S&P 500 - нормално препълнена тактика за покупка на показателя, която тества решимостта на вложителите - ще бъде към 4100 до 4200 пункта, или с до 3,4% по-високо от актуалните равнища. " След това продаваме ", пишат стратезите, цитирайки " миг, в който облагите от акциите стартират да влачат приходите нагоре ".

Коланович от JPMorgan споделя, че ралито на акциите се сблъсква със забавянето. Сред секторите Хартнет сподели, че данните за потоците демонстрират " капитулация " в технологиите и опазването на здравето, защото наклонността на приключване през последните седмици е най-лошата от януари 2019 година За разлика от това, материалите и комуналните услуги означиха входящи потоци надлежно от 700 милиона $ и 200 милиона $.

Облигациите имаха четвърта поредна седмица на входящи потоци от 12,2 милиарда $, надвишени от световните фондове за акции с постъпили 13,9 милиарда $. Хартнет добави, че активите на фондовете на паричния пазар в Съединени американски щати доближиха рекордно високо равнище от 4,8 трилиона $. Има " към момента доста ликвидност, която се пръска в близост ".

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР