Инвеститори от Япония, Китай, Германия и България атакуват с бизнеса

...
Инвеститори от Япония, Китай, Германия и България атакуват с бизнеса
Коментари Харесай

Кои са новите инвеститори в пловдивската Тракия икономическа зона

Инвеститори от Япония, Китай, Германия и България " нападат " с бизнеса си пловдивската  " Тракия икономическа зона ". В момента с цялостна мощ се строят нови фабрики, потвърдиха пред Money.bg от най-големият промишлен парк у нас. Една от най-новите компании, която влага е японската Tri-Wall Bulgaria, за която писахме неотдавна.

Японският производител на опаковки от хартия и картон ще влага над 60 милиона лв. в нов цех. 

Чрез дъщерното си сдружение " Три-Уол " България ЕООД азиатската компания е закупила имот с повърхност от 56 дка през септември. В момента новото произвеждане е на стадий планиране, като съгласно проектите планът ще бъде приключен и пуснат в употреба доникъде на 2026-а година.

" Доверяваме се на нашите сътрудници и благодарим на екипа на Тракия икономическа зона и на господин Панчев за поддръжката ", разясняват от сдружението.
 Японската компания за опаковки от хартия Tri-Wall възнамерява цех за над 60 милиона лв. у нас
Японска компания за опаковки възнамерява цех за над 60 милиона лв. край Пловдив

Проектът ще бъде приключен и пуснат в употреба доникъде на 2026 година

Българското поделение на германската Schneider Electric уголемява завода си след нова инвестиция в размер на 15 милиона евро. Производството ще се разпростре върху 8 дка, като след това ще доближи повърхност от 20 дка, разясняват от компанията, представени от Mediapool.
 Снимка 655714
Източник:

Партньор на Tesla и Volvo - китайското дружество ZS Europe, ще пораства в Европа още веднъж благоздарение на цех край Пловдив. През юни тази година инвестицията на компанията получи документ " клас А ", като упованието е още със старта на плана за произвеждане на авточасти заетите да бъдат десетки.

ZS Europe ( " Зиес Юръп " ЕООД) е с главен предмет на активност произвеждане на алуминиеви и други автомобилни елементи и е записана в София през лятото на предходната година. Тя е част от групата на китайската Shanghai Unison Aluminium Products Co., Ltd, разбираме от Министерството на нововъведенията и растежа. Сред клиентите на компанията са Tesla, Volvo и известни китайски производители като NIO и Geely Group.

Сред вложителите в " Тракия икономическа зона " влиза и българската компания " Смарт Пауър Грид ", която към този момент строи нов цех за към 25 милиона лв.. Във фабриката ще се създават трафопостове, електрически табла, комплектни разпределителни уредби за приблизително и ниско напрежение. Фирмата разгласи, че ще разкрие към 150 нови работни места.
 ZS Europe: Партньор на Tesla и Volvo ще пораства в Европа със цех край Пловдив
Партньор на Tesla и Volvo ще пораства в Европа със цех край Пловдив

Компанията желае да работи с автомобилни производители от Стария континент

През август Тайванското държавно управление посредством Националния съвет за просвета и технологии (NSTC) прояви сериозен интерес за партньорство с България в региона на науката и софтуерните производства. NSTC приготвя разширение на активността на организацията в Югоизточната част на континента като изборът е върху България и се базира на към този момент открито партньорство с Българската академия на науките.

Научното звено ще бъде основано в София, а Пловдивска област се бори да стане център на софтуерен трансфер и място за реализацията на друг тип новаторски производства, разследване на съдействието сред университетските среди и промишлеността.

NSTC финансира разработки в региона на интелигентните градове, биотехнологиите и медицинските проучвания, изкуствения разсъдък и роботиката. Съветът предизвиква разработки в региона на зелените и агротехнологиите, галактическите проучвания и сателитните технологии.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР