Умните домакини съветват хората да поставят купа със сол на

...
Умните домакини съветват хората да поставят купа със сол на
Коментари Харесай

Поставете купа със сол на прозорците си, когато е студено

Умните домакини поучават хората да слагат купа със сол на первазите на прозорците си тази зима. Може да звучи необичайно, само че има доста значима причина този елементарен кухненски продукт да бъде подложен, защото дните стават по-кратки и по-студени.

Едно от бедствията на зимата е кондензацията вкъщи. Ако не се третира вярно, това може да аргументи всевъзможни проблеми, в това число плесен, което може да докара до здравословни затруднения. Експертите по дома и градината откриха, че купа със сол може да помогне за минимизиране на конденза. На собствен ред това ще направи дома ви изсъхнал и ще понижи риска от развиване на плесен.

Кондензацията се предизвиква от това, че въздухът вътре е по-топъл от външния. Когато топлият въздух от закрито влезе в контакт със студената повърхнина на прозореца, това може да докара до формиране на конденз върху стъклото.

Солта обаче може да всмуква влагата от въздуха и да понижи конденза и влагата. По-малко влага във въздуха значи, че когато вътрешният въздух влезе в контакт със студеното стъкло, би трябвало да се образува по-малко конденз.

Британският специалист по дома Анди Елис сподели: “Постоянното струпване на конденз в дома не е по никакъв начин добре и в някои случаи може да аргументи разпространение на плесен, който може да бъде рисков за вашето семейство. Солта има способността естествено да всмуква влагата от въздуха и всъщност да го изсушава, тъй че когато влезе в контакт със стъклото, има по-малко капчици конденз, които ще се образуват. ”

“Това е в действителност елементарен трик, който не изисква никакви старания. Просто напълнете плитка купа или дребен буркан с малко сол - това може да е готварска или морска сол. Може и на кристали. Количеството, което употребявате, варира според от размера на прозореца, до който го поставяте. Разбира се, най-общо казано, колкото по-голям е прозорецът, толкоз повече сол ще ви би трябвало, макар че нормално една дребна купа би трябвало да е задоволителна. Една купа сол би трябвало да ви стигне за няколко дни. Ще разберете по кое време е време да я промените, тъй като солта ще наподобява влажна и ще стартира да се слепва ”, прибавя британеца.

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР