Инвеститорът на проекта Алепу вилидж Стоян Василев заяви в ефира

...
Инвеститорът на проекта Алепу вилидж Стоян Василев заяви в ефира
Коментари Харесай

Инвеститорът на Алепу вилидж ще съди България. Отказва да премахне строежа

Инвеститорът на плана " Алепу вилидж " Стоян Василев съобщи в ефира на, че ще съди България след решението на Върховния административен съд. Вчера висшата правосъдна инстанция удостовери решението на магистратите в Бургас за нищожността на разрешителното за градеж на " Алепу вилидж ". Това значи, че се обезсилва издаденото от основния проектант на община Созопол позволение за етапно строителство на курортен комплекс и подсилване на свлачище  дава право на " Алепу Вилидж АД ".

Според Стоян Василев решението на съда слага под риск легитимността на доста други настоящи разрешителни за градеж в страната. Той  е безапелационен, че даже да бъде длъжен, няма да събори обекта. Според него, в случай че градежът бъде отстранен има заплаха от екокатастрофа, тъй като свлачище би заплашило близката пречиствателна станция.

Изграждането на " Алепу вилидж " предизвика серия митинги на жители и природозащитници. Първоначално ваканционният комплекс имаше статут на подпорна стена за подсилване на свлачище, която към този момент е построена. Впоследствие се оказа, че вложителят разполага и с позволение да построи ваканционен комплекс върху укрепителното оборудване. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР