Инвестирането във вече съществуващи индустриални бази крие рискове, когато не

...
Инвестирането във вече съществуващи индустриални бази крие рискове, когато не
Коментари Харесай

Инвестициите в индустриални обекти изисква предварително проучване

Инвестирането във към този момент съществуващи индустриални бази крие опасности, когато не се вземат поради техническите параметри на обектите. Част от бизнесмените вземат решение да разширят или реновират съществуващите бази, до момента в който други употребяват имота, с цел да започват изцяло нов план.

И в двата случая пропуските при предварителния механически одит на обектите могат да доведат до разнообразни проблеми и закъснение на инвестицията. Това показват от Корект Проект, компания, отдадена на ръководството, консултантските услуги и цялостното обслужване на строително-инвестиционни планове.

" Покупката и преустройството на към този момент съществуващи индустриални бази се среща все по-често, а една от аргументите за това са по-високите цени на свободните терени. ”, разяснява Димитър Недев, шеф на Корект Проект. " Все още обаче ставаме очевидци на случаи, при които пропуски в техническия разбор и одит на обектите, водят до оскъпяване на инвестицията ". По думите му в сходни обстановки даже може да се стигне до ненадейно високи експлоатационни разноски и такива свързани с обезценка и поправки на постройките.

Според специалистите на компанията настройките на бизнесмените се движат в вярната посока във връзка с предварителните изследвания и оценка на вложенията. Закупените обекти към този момент не се одобряват единствено като счетоводен актив, а се обръща съществено внимание на техническите им параметри като качество на строителство, енергийна успеваемост, разноски за поддръжка и др.

" Част от клиентите ни, които търсят уголемение за бизнеса си, употребявайки съществуващи бази, разчитат точно на техническия одит, с цел да усъвършенстват разноските за инвестицията си. Често това са непознати бизнесмени, които преди няколко години са стъпили на българския пазар и с помощта на положителното си развиване досега, търсят нови индустриални площи. ", уточни още Димитър Недев.

" Проблемите, които могат да пораждат при вложението в съществуващи обекти, най-често са решими, само че знанието за тях е първата стъпка към разрешаването им, а за това е нужна профилирана услуга. Днес към 80% от вложителите употребяват планови мениджъри, към този момент платили високата цена на оправянето със обстановката в годините на рецесия ", споделя още Недев.

За да намерят добра реализация и да имат висока рентабилност, всички обекти би трябвало да бъдат построени вярно и в период. Професионалната помощ би могла да усъвършенства разноските за строителството с към 10%, показват още от компанията.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР