Инвестирането в злато е изпитана във времето стратегия за запазване

...
Инвестирането в злато е изпитана във времето стратегия за запазване
Коментари Харесай

Какво тегло на златното кюлче е най-добре да купите?

Инвестирането в злато е изпитана във времето тактика за опазване на благосъстоянието и диверсифициране на капиталовия портфейл. И измежду другите форми на вложения в злато - които включват златни кюлчета, златни акции, златни ETF и златни IRA - закупуването на златни кюлчета е известен избор заради техния осезателен темперамент и лекост на предпазване.

Има обаче доста варианти, когато става въпрос за закупуване на златни кюлчета — и случаен брой разнообразни тегла, от които да избирате. От своя страна вземането на решение за подобаващото тегло на златно кюлче може да бъде решаващо решение, без значение какъв вид вложител сте.

И по този начин, какво тегло на златното кюлче е най-добре да купите? Ето какво би трябвало да знаете, дружно с факторите, които би трябвало да имате поради, когато определяте най-хубавото тегло на златното кюлче, което да добавите към портфолиото си.

Научете повече за вашите най-хубави варианти за вложение в злато тук.

Какво тегло на златното кюлче е най-добре да купите?

Златните кюлчета се оферират в разнообразни тегла, нормално вариращи от най-малки като 1 грам до огромни като 1 кг или даже повече. Теглото на златното кюлче нормално може да се раздели на три категории — малко, приблизително и огромно — и тежестта е сериозен фактор, който въздейства върху цената, ликвидността и условията за предпазване.

Малки тегла (1-10 грама): Този размер на златното кюлче нормално е подобаващ за вложители с лимитирани средства или такива, които избират по-гъвкав капиталов метод. Те също са известни измежду купувачите на дарове заради по-малкия си размер и налична цена. Средно тегло (10-100 грама): Тези златни кюлчета оферират баланс сред досегаемост и капацитет за повишение на цената. Те нормално са подобаващи за вложители с умерени бюджети и средносрочен до дълготраен капиталов небосвод. Големи тегла (100 грама и повече): По-големите кюлчета нормално се избират от институционални вложители или хора с висока чиста стойност. Те обезпечават успеваемост на разноските във връзка с наградите над спот цената, само че може да изискват по-сигурни решения за предпазване.

Но до момента в който тежестта на златните кюлчета, които купувате, ще зависи мощно от това какво можете да си позволите да купите, това не е единственият фактор, който би трябвало да се вземе поради. Ако се пробвате да определите кое е вярното за вас, може да е потребно да вземете поради следните фактори: 

Вашите капиталови цели

Ясно дефинирайте аргументите си да инвестирате в злато. В края на краищата другите тегла на златните кюлчета служат за разнообразни цели и разбирането на задачите ви може да ви помогне да вземете решението си.

Ако задачата ви е да хеджирате против инфлацията или да диверсифицирате портфолиото си, може да са по-малки до междинни кюлчета задоволително. Ако търсите дълготрайна, забележителна инвестиция, по-големите питейни заведения могат да бъдат по-подходящи. Всичко зависи от задачите ви за вашата инвестиция.

Научете повече за това по какъв начин може да ви бъде от изгода вложението в злато тук.

Премиите и разноските

Това също може да бъде потребно да се вземат поради наградите, свързани с разнообразни тегла на златни кюлчета. По-малките питейни заведения постоянно идват с по-високи награди, процентно, спрямо по-големите питейни заведения, което може да усили общите разноски - и в някои случаи да направи по-големите питейни заведения по-добър залог.

Докато стеснявате вариантите, изчислете цената на грам или унция за всяко кюлче, като вземете поради всички спомагателни такси. Това ще ви помогне да определите най-рентабилната алтернатива въз основа на вашия бюджет.

Ликвидността

Ликвидността на вашата инвестиция е друго значимо основание. По-малките кюлчета нормално са по-ликвидни, защото са по-лесни за продажба на по-малки стъпки. Ако очаквате да се наложи да продадете елементи от вашите златни притежания в бъдеще, по-малките кюлчета може да са по-подходящи.

Опциите за предпазване и сигурност

Теглото на вашето златно кюлче също оказва въздействие върху съхранението съображения. По-големите питейни заведения може да изискват профилирани решения за предпазване, като да вземем за пример сейф или предпазен трезор. Оценете опциите си за предпазване и обвързваните с тях разноски, преди да извършите покупка.

График на вашата инвестиция

Определете продължителността на времето, през което планирате да задържите инвестицията си в злато. Краткосрочните вложители могат да намерят по-малките кюлчета за по-ликвидни и по-лесни за продажба, до момента в който дълготрайните вложители може да се възползват от евентуалната успеваемост на разноските на по-големите кюлчета.

Вашата тактика за диверсификация

Може да също оказват помощ да се обмисли по какъв начин златото се вписва в цялостния ви капиталов портфейл. Диверсификацията е основен принцип за рационално вложение и златото може да играе роля за намаляване на риска.

Оценете съотношението на вашето портфолио, което би трябвало да съставлява златото, въз основа на вашата приемливост към риск и капиталова тактика и по-късно определете кой размер златни кюлчета е най-подходящ.

Изводът

Изборът на вярното тегло на златно кюлче е решение, което би трябвало да подхожда на вашите капиталови цели, бюджет и благоприятни условия за предпазване. Независимо дали избирате по-малки, по-гъвкави кюлчета или по-големи, по-рентабилни, задълбочено изследване и отчитане на вашите неповторими условия може да ви помогне да се насочите към рационална инвестиция в този безконечен доблестен метал. И до момента в който стеснявате изборите, не забравяйте да сте осведомени за пазарните условия, преди да вземете значими финансови решения.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР