Internazionali BNL d’Italia, полуфиналНовак Джокович – Каспър Рууд 6-4, 6-3Новак

...
Internazionali BNL d’Italia, полуфиналНовак Джокович – Каспър Рууд 6-4, 6-3Новак
Коментари Харесай

Триумф №1000 и четвърти пореден финал в Рим за Джокович


Internazionali BNL d’Italia, полуфинал

Новак Джокович – Каспър Рууд 6-4, 6-3

Новак Джокович продължава да показва все по-добра форма с наближаването на Ролан Гарос. Сърбинът доближи до финала на Мастърс шампионата в Рим за четвърта поредна година, записвайки чиста победа над един от най-добре играещите на клей тенисисти в тура – Каспър Рууд. Неделният дуел ще бъде 53-ти Мастърс край за Джокера, като по този метод той изравни върха на Рафаел Надал.

Днешният триумф бе по-специален за сърбина, защото е под №1000 в професионалната му кариера. Така той се трансформира в едвам петия тенисист, достигнал тази граница, като пред него са единствено Рафаел Надал (1051), Иван Лендъл (1068), Роджър Федерер (1251) и Джими Конърс (1274).

Негов конкурент в борбата за купата ще бъде Стефанос Циципас, който по-рано през днешния ден отстрани Александър Зверев.

Световният №1 направи единствено една двойна неточност в хода на дуела, като в това време завоюва 70% от точките си на първи сервис (23/33). Сърбинът осъществя четири от деветте си точки за пробив (44%), до момента в който Рууд оползотвори единствения разкрил се пред него брейкпойнт.

Джокович стартира вихрено мача, като контролираше разиграванията с отличен сервис и доста прецизни офанзиви от главната линия. Това оказа помощ на Джокера да осъществя два следващи пробива и да натрупа удобен задатък от 4-0, а след това запази тази разлика и при 5-1.

Сетът изглеждаше завършил, само че при започване на седмия гейм противопожарната тревога на корта се включи и играта бе спряна за няколко минути. Това спиране промени фрапантно динамичността на играта и се отрази доста положително на Рууд. Норвежецът стартира да се движи доста по-добре по корта и върна един от пробивите, след което затвърди брейка за 5-4. Джокович обаче не разреши на норвежеца да възвърне равенството и прекъсна серията му тъкмо в точния момент, надделявайки с 6-4 в първата част.

Вторият сет стартира много по-равностойно, като в първите шест гейма никой от съперниците не стигна до късмет за пробив. При 3-3 пред Джокович се откриха два следващи брейкпойнта, само че те бяха пропилени от сърбина след офанзиви в навън. Световният №1 стигна до нова опция за пробив, само че тя също бе пропусната откакто лидерът на схемата не съумя да отрази минаващ бекхенд на Рууд. Бекхенд в навън на норвежеца обаче даде нов късмет на Джокович. При последвалото дълготрайно разиграване Рууд още веднъж не откри очертанията на корта и водачът в ранглистата проби за 4-3.

Джокера затвърди брейка с няколко отлични бекхенда от главната линия и се приближи единствено на гейм от триумфа. Сърбинът стигна до мачбол, при който организира доста добре построена офанзива, с която си отвори пространство в корта и приключи с удар по диагонала, оформяйки крайното 6-4, 6-3 след 1 час и 43 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР