Интересни теми, репортажи, интервю и други любопитни четива ще намерите

...
Интересни теми, репортажи, интервю и други любопитни четива ще намерите
Коментари Харесай

Четете в Марица: Свалят цените за клиенти със зелен сертиф...

Интересни тематики, репортажи, изявление и други любопитни четива ще намерите в утрешния брой на вестник „ Марица “. Ето някои от акцентите:

Свалят цените за клиенти със зелен документ

Хората със зелен документ пазарят по-евтино в магазините. Такава тактика за привличане на клиенти започнаха огромни търговски обекти, които поради заповедта на здравния министър Стойчо Кацаров от 15 дни са принудени да работят единствено с имунизирани, преболедували или с негативен тест за COVID-19.

20 лв. по-евтино вървят техника и уреди за дома в „ Техномаркет “ от завчера за притежателите на негативен тест за ковид - PCR или бърз антигенен тест. Отстъпката ще се ползва до края на месеца, само че единствено за артикули с цена над 100 лв., показват от комерсиалната верига.

Нощен Пловдив в третото десетилетие на 21. Век: Лустро извън, непроницаем мрак по кварталните улици

Погледнат нощем от автомагистралата или от Родопите, Пловдив грее като Лас Вегас в сърцето на Тракия. Светлините се катерят артистично по тепетата, подреждат се в стройни редици по централните булеварди и дружно с неона от рекламите на казина и хотели основават чувството, че се движиш в богат и съвременен полис. На крачки от площада обаче разбираш, че в действителност си в град на контрастите.

Цяла редица лампи по " Иван Вазов " са угаснали. Други са забулени в короните на дърветата и една от най-красивите улици на Пловдив е напълно подвластна на мрака. Така е и по множеството квартални улици на регионите " Централен ", " Южен " и " Северен ". Остарялото градско осветяване основава и различен проблем. С внезапното повишаване на електрическа енергия Община Пловдив се изправя пред въпроса по какъв начин да компенсира увеличените разноски за ток за обществените услуги и действия. Неизбежно до края на годината, както и през 2022-ра, ще се завишат и сметките за уличното осветяване.

Тодор Иванджиков, авиоексперт: С частен перон концесия на летище Пловдив е невъзможна

Държавата преднамерено остави Летище Пловдив в сянката на София. След решението на Пловдивския съд, съгласно което перонът на летище Пловдив е частен, концесия на летището е невъзможна. Трябва да се реализира съглашение за одържавяване със притежателите против съответна отплата, съобщи за „ Марица “ известният авиоексперт Тодор Иванджиков. Пловдив и прилежащите области обезпечават над половината от клиентите на нискотарифните самолетни компании в България. Летище Пловдив има голям пазарен капацитет. Търсят се верните хора, които да го развият, счита специалистът.

На онлайн наставнически срещи: Броят какъв брой са " за " децата да се тестват

Училищните шефове започнаха допитване измежду родителите дали са съгласни децата от начален курс да бъдат тествани, с цел да се върнат присъствено в клас. Очаква се това да стартира да се ползва от 10 ноември, в случай че до понеделник бъдат доставени тестванията по учебни заведения. Условието обаче е 50% от фамилиите в паралелката да са съгласни.

Директорите от Пловдивска област събират мненията с онлайн анкета и наставнически срещи в електронна среда.

Българи и японци демонстрират изкуство от остарели кимона

Двете редки и малко известни японски изкуства - темари и кири-е, ще бъдат показани на изложбата „ Красотата на Япония”, която потегля на 6 ноември в залата за краткотрайни експозиции на Градската художествена изложба. Тя започва без публично разкриване поради ограниченията срещу коронавирус. В нея ще вземат участие наши и японски създатели. 18 души от тях са от Страната на изгряващото слънце - нещо, което се случва за първи път у нас.

Царят черпи треньорка по езда с чийзкейк

Царско посрещане получи бизнес дамата Йонка Максимова в двореца Врана. Бившата състезателка по конен спорт и притежател на конна база " Макс " в. Нова Загора бе на формален обяд при Симеон Сакскобургготски и неговата брачна половинка доня Маргарита. В чест на гостенката в менюто беше включен нейният обичан чийзкейк.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР