Интересни факти, свързани с треньорите, могат да се отбележат преди

...
Интересни факти, свързани с треньорите, могат да се отбележат преди
Коментари Харесай

Най-черният резултат на белите“ е именно срещу Станимир Стоилов

Интересни обстоятелства, свързани с треньорите, могат да се отбележат преди днешното издание на най-старото столично дерби, написа " Мач Телеграф ". Един от тях е, че Станимир Стоилов дебютира в Първа лига като треньор тъкмо против " белите ". Това стана в първия кръг на сезон 2004/05 на " Герена ", когато " сините " победиха с 3:0.

Пак със Стоилов, Левски реализира и най-голямата си победа над Славия в турнирен мач - 5:0. Тя също бе на " Георги Аспарухов ". Въпросният дуел се игра на 28 октомври 2005 година, а треньор на " белите ", в този най-черен за тях мач от историята на съперничеството им със " сините ", бе Петър Хубчев.
 Николай Михайлов ще пази за Купата
Николай Михайлов ще пази за Купата

Стоилов е категоричен

Разбира се, не всички мемоари от Славия в кариерата на Мъри - както треньорската, по този начин и тази на футболист, са хубави. Именно против " белите " той изигра последния мач в кариерата си, а той по никакъв начин не бе сполучлив за Левски. Става дума за дуела на " Герена " на 8 март 2003 година, който приключи 2:1 за Славия. " Сините " поведоха с гол на Георги Чиликов, само че малко по-късно той пропусна дузпа, която бе избавена от македонския вратар Яне Николоски. Впоследствие " белите " направиха поврат и завоюваха с попадения на Кирил Джоров и Георги Владимиров.

В дебютния мач сред двата тима през сегашния сезон пък Станимир Стоилов записа първата си загуба като треньор от Славия - с 1:2 на стадион " Александър Шаламанов ". Именно с този резултат пък са всички победи на Златомир Загорчич над " сините ". Те са към този момент пет - четири за състезание и една за Купата на България. През пролетта на 2020-а славистите два пъти победиха с по 2:1 на " Герена " под управлението на настоящия си треньор. Това стана по един път в шампионата и в плейофите. В първия кръг на сезон 2021/22 Славия отново със Загорчич още веднъж завоюва с 2:1 в дома на " сините ".

През пролетта на 2021-а Славия победи с 2:1, този път в четвъртфинал за Купата на България, само че на стадион " Александър Шаламанов ". Към всички тези триумфи на Загорчич би трябвало да прибавим и най-важния - този на финала за Купата на България през 2018 година. За статистиката той приключи наедно - 0:0, само че след осъществявания на дузпи скъпият трофей се озова във витрината на " белите ".
 Георги Петков се завръща на
Георги Петков се завръща на " Герена "

Ще бъде авариен вратар на Славия
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР