Интересната статистика бе представена от най-уважаваната френска кредитна институция за

...
Интересната статистика бе представена от най-уважаваната френска кредитна институция за
Коментари Харесай

Мъжете взимат кредити за коли, жените за образование

Интересната статистика бе показана от най-уважаваната френска кредитна институция за персонални финанси. Жените харчат повече за обучение, мъжете за покупка на използвани коли.

След 50 годишна възраст дамите аплайват по-често за потребителски заеми. Финансирането на ваканции измести заплащането на сметки в топ 10 на плановете, финансирани с потребителски заем от българите.

Броят на молбите за финансиране на почивки набъбна близо три пъти спрямо интервала ноември 2016 г.-април 2017 година Това демонстрира новото издание на обзора „ Потребителският заем на българина “ от БНП Париба Лични Финанси, България. Според разбора на специалистите на компанията, наклонността хората да аплайват повече за заеми за почивка, в сравнение с за заплащане на сметки, че са подготвени да влагат по-големи суми, с цел да създадат домовете си по-модерни и уютни и че желаят да си купят по-скъпи коли е знак, че виталният стандарт на българите се покачва и последователно се приближава до европейските страни. Българите най-често аплайват за потребителски заеми за ремонт на дома, сливане на отговорностите и покупка на използван автомобил.

Тези планове образуват близо 80% от запитванията, получени от БНП Париба Лични Финанси, България в интервала май-октомври 2017 година Сред задачите в топ 10 попадат и пари в брой, покупка на обзавеждане, лекуване, ремонт на дома, фамилни тържества и обучение. БНП Париба Лични Финанси, България отпуска до 70 000 лв. за такива планове, а интервалът на погашение е до 96 месеца. Освен това, заемите са съобразени с опциите на клиента, което ги прави доста комфортни за ръководство. Това е и една от аргументите компанията да е измежду водачите на пазара на потребителско кредитиране у нас.

Увеличи се и междинният размер на молбите за покупка на обзавеждане. В интервала май-октомври 2017 година той доближи 3 737 лева, до момента в който през ноември 2016 г.-април 2017 година беше 3 504 лева Според специалистите на компанията, потребителските заеми за финансиране на планове като ремонт на дома и покупка на кола и обзавеждане се употребяват за повишение на виталния стандарт. С ускоряването на стопанската система, хората стават все по-спокойни във връзка с персоналните си финанси и аплайват за по-големи заеми с по-дълъг период на погашение. Друга позитивна наклонност е стабилно ниският дял на необслужваните заеми, което демонстрира, че клиентите се отнасят отговорно към заемите си и покриват отговорностите си в точния момент. Това е знак, че приходите на хората се усилват и, че вътрешното ползване пораства.

Обзорът „ Потребителският заем на българина “ демонстрира, че във възрастта 20-39 мъжете аплайват по-често за потребителски заеми. Те са подали близо 57% от молбите. Във възрастта 40-49 се следи се релативно тъждество сред кандидатстващите мъже и дами. След възрастта от 50 години, близо 57% от молбите за потребителски заеми се подават от дами.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР