Интересен феномен в управлението на страната е коалицията "Обединени патриоти".

...
Интересен феномен в управлението на страната е коалицията "Обединени патриоти".
Коментари Харесай

Някои ''патриотични'' жестове показват къде ни е мястото

Интересен феномен в ръководството на страната е обединението "Обединени патриоти ". Освен от време на време със странните си оферти, нейните представители изпъкват и с колоритен език, а постоянно си оказват помощ и с невербални жестове. Явно с цел да придобият изявленията им задоволително "патриотична " мощ и меродавност.

Едва ли някой е не запомнил репликата, изречена от водача на НФСБ и сега зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов по адрес на протестиращите майки на деца с увреждания: "Група кресливи дами, които спекулираха с децата си, манипулират обществото, изкарвайки на зной и на дъжд тези сякаш заболели деца, без грам майчинско възприятие, грижа за тях ".

Административният съд в Пловдив излезе с решение, че в тази ситуация не става въпрос за дискриминация, а за конституционно право да се изрича мнение. Така се потвърдиха изводите на Комисията за отбрана от дискриминация от предишния септември.

Решението пристигна до момента в който се нищеше различен проблем - посочил ли е междинен пръст Валери Симеонов от прозореца на Народното събрание на протестиращите ресторантьори. В последна сметка ръководителят на НФСБ удостовери, че пръст е бил показан, само че не бил междинния. С жеста желал да попита протестиращите къде им е акъла.

Среден пръст в ефира на телевизия (тогава много видно) е показвал военният министър и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов. Неговият заместител и евродепутат Ангел Джамбазки даже поливаше с маркуч протестиращи пред партийната централа и ги замерваше с пиратки. Каракачанов обаче го оправда с думите: "Имат шанс, че аз не съм бил там. Ако бях там, нямаше да има единствено водни струи, повярвайте ми ".

Джамбазки преди време пък остана без брошура поради шофиране след приложимост на алкохол.

От групата на патриотите нееднократно са си разрешавали да насочат обиди към онази част от обществото, която не ги харесва. И тъй като същите тези патриоти имат за собствен максимален зложелател джендърите, непрекъснато се стремят да потвърдят мъжеството си. На всички е ясно, че единствено същинският мачо не се тормози да размахва пръсти и да мята бомбички от прозореца.

Разбира се, потреблението на неприемливи думи от наши политици не е международен казус. Но в случай че патриотът е "човек от народа ", то днешният родолюбец в ръководството у нас е някакво друго събитие. За него все някакви външни сили заплашват българската еднаквост и патриархалните християнски полезности, отговорни са за всичките недъзи на личната ни страна.

Когато обаче патриотът в политиката ни покаже пръст и попита къде ни е акъла, би следвало да се запитаме същото: Наистина, къде ли ни е акъла, щом са ни такива патриотите?
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР