Интерактивната изложба “Малките свидетели на войната с рисунки на украински

...
Интерактивната изложба “Малките свидетели на войната с рисунки на украински
Коментари Харесай

Малките свидетели на войната: изложба с рисунки на украински деца

Интерактивната галерия “Малките очевидци на войната ” с рисунки на украински деца, претърпели първите дни на нападението в Украйна, ще бъде открита на 14 май 2022 година в метростанция " Сердика ", оповестяват уредниците, предават от Българска телеграфна агенция.

Имаме ли храброст да погледнем истината в очите, през очите на децата? Отговор на този въпрос ще дадат особено основани структури с детски растеж, които разрешават да заменяем функциите си с тези на украинските деца. Пътят на “Малките очевидци на войната ” стартира от метрото, което се трансформира в един от знаците на бягство от бомбардировките в Киев.

" В условия на война няма повече или по-малко пострадали. Децата обаче остават без тон, а прекарванията им крещят. Искахме да пресъздадем точно тази тяхна истина, тъй като тя е неделима част от огромния спор. Тази галерия изисква храброст и сърце ", разяснява Геновева Андреева, основател на концепцията за интерактивна галерия, оповестяват от Българска телеграфна агенция.

“Всяка една от рисунките е действителен роман на войната през очите на децата. Една от картините, да вземем за пример, е нарисувана на стената на мазето на учебно заведение в село Яхидне, на 140 км северно от Киев. Там те прекараха ужасяващи седмици, до момента в който селото беше окупирано от съветски военни. Те превзеха и трансфораха учебното заведение в своя щабквартира и сложиха над 300 души на възраст от три месеца до 93 години в мазето. Хората страдаха от апетит и мраз, много от тях починаха от задушаване. Изкуството е метод да помогнем на децата да се освобождават от контузията, само че сега те имат потребност и от голям брой други помощи ”, споделя украинката Наталия Склиярска от Музея за детско изкуство, който събира картините в изложбата и самата тя обитава в България.

Изложбата ще бъде преносима и ще се разполага на разнообразни местоположения в столицата. На 14 и 15 май ще бъде на метростанция " Сердика 2 ", а от 16 май до 23 май - бизнес парк " София ".

Основната цел на плана е да събере средства за незабавните потребности на децата бежанци в България посредством фонда " За украинските деца бежанци ", основан от Националната мрежа за децата. Галерията с рисунки можете да откриете тук.
Деца от Украйна нарисуваха очакванията си за мир
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР