Интензивното отделения в Специализираната болница по детски болести ще заработи

...
Интензивното отделения в Специализираната болница по детски болести ще заработи
Коментари Харесай

До 20 януари ще се възстанови приемът в детската болница

Интензивното отделения в Специализираната болница по детски заболявания ще проработи още веднъж 20 януари. Това стана ясно от думите на здравния министър Кирил Ананиев пред Народното събрание. Той бе изслушан от депутатите точно поради прекъсването на незабавния банкет в детската болница поради липса на експерти. Причината е напускането на анестезиолози и педиатри след трагичния случай с умрелия 3-годишен Алекс.
Първоначално беше обявено, че отделението затваря краткотрайно до 5 януари. Междувременно тече и настоящ ремонт в отделението. Докато то е затворено беше направена организация други три лечебни заведения да поемат случаите на деца, които се нуждаят от интензивно лекуване и дихателна реанимация - " Пирогов ", Национална кардиологична болница и " Александровска ".
Пред депутатите здравният министър за следващ път повтори тезата си, че през последните години положението на педиатрията в България е незадоволително. Сред аргументите е неналичието на многопрофилна детска болница.
" По отношение на профилираната детска болница, с изключение на административният одит и контролът, който ще се реализира, се търсят опция за обезпечаване на 24-часово наличие на анестезиолози най-малко двама за потребностите на отделението за интензивно лекуване в Специализираната болница. На 17 декември 2019 година е въведена смяна в реда за регистрация на потока от пациенти в болничното заведение, като всички се записват в регистрационен вестник с отбелязване тутакси на появяване в лечебното заведение ", добави още Ананиев.
По думите му следва изследване на техническите и финансови благоприятни условия за въвеждане на автоматизирана билетна система.
" Ще бъдат подхванати дейности за превръщане на приемния кабинет за планови пациенти на консултативно-диагностичния блок на територията на дъщерното сдружение. По този метод ще се раздели потока на плановите пациенти от този на незабавните ", сподели още той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР