Интензивни боеве“ между украинските сили и руската армия се водят

...
Интензивни боеве“ между украинските сили и руската армия се водят
Коментари Харесай

Интензивни боеве се водят в почти цялата Херсонска област

„ Интензивни боеве “ сред украинските сили и съветската войска се водят в „ съвсем цялата “ окупирана южна Херсонска област, където силите на Киев започнаха контраатака, заяви през днешния ден украинското президентство, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ През целия вчерашен ден и цялата нощ имаше мощни детонации в Херсонска област. На съвсем цялата територия на региона се водят тежки боеве, уточни президентството в Киев на утринния си брифинг.

На брифинга беше обявено също, че украинските сили „ са почнали нахлуване в разнообразни посоки “, а „ редица хранилища за муниции “ и „ всички съществени мостове “ са били унищожени. По тези мостове военни машини прекосяваха над река Днепър.

Украинските управляващи оповестиха през вчерашния ден, че са почнали контраатака в този южен район на страната, окупиран от съветските сили от началото на спора през февруари, с цел да си възвърнат контрола върху град Херсон, който преди войната имаше население от 280 000 души.

От значително значение за украинското селско стопанство, този район е и стратегически, той като граничи с полуостров Крим, анексиран от Москва през март 2014 година и употребен като тилова база за нахлуването.

Снощи Москва заяви, че „ за жалост “ (на украинците) е провалила украинската атака в района на Херсон и този, който граничи с град Николаев.

Руските изказвания, както и украинските, за момента не могат да бъдат тествани от самостоятелен източник, отбелязва Агенция Франс Прес.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР