Интелигентната платформа автоматизирано открива, анализира и неутрализира на киберзаплахите Светлин

...
Интелигентната платформа автоматизирано открива, анализира и неутрализира на киберзаплахите Светлин
Коментари Харесай

A1 предлага професионално решение за защита от DDoS атаки

Интелигентната платформа автоматизирано открива, проучва и обезврежда на киберзаплахите

Светлин Желев преди 2 минути 1 Сподели

Най-четени

ТелефониСветослав Димитров - 12:12 | 14.11.2023

Изтрийте тези SMS: кои известия е по-добре да не съхранявате в паметта на телефона

ТелефониДаниел Десподов - 16:58 | 13.11.2023

Обновилите се до Android 14 споделят за осезателно увеличение на самостоятелната работа

IT НовиниДаниел Десподов - 8:14 | 16.11.2023

Учени пресметнаха какъв брой извършения са ви нужни, с цел да компенсирате един ден седене

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

А1 DDoS Protection CleanPipe е професионално решение за отбрана от Distributed Denial of Service (DDoS) офанзиви. Дистрибутираните кибернападения за отвод на услуга водят до съществени отрицателни последствия за бизнеса, като отпадане на интернет достъпа и неработещи онлайн услуги. Те могат да причинят и претоварване на сървърната инфраструктура, върху която са конфигурирани мобилни и web приложения. Според статистиката през 2023 година оптималният потенциал на този вид офанзиви се е нараснал с 216% по отношение на 2020 година Наблюдава се трайна наклонност кибернападенията да са най-вече на равнище приложение. Значително нараства и тяхната трудност, като от ден на ден атакуващите употребяват повече от един способ за компрометиране на системите на клиента – така наречен многовекторни DDoS офанзиви.

Бизнес организации от друг мащаб могат да станат обект на такива офанзиви, в това число държавни и общински институции. Всички те са в положение на нарастващ риск от кибернападения от последващо потомство. Това трансформира платформите с вградена, автоматизирано настояща логичност на предварителна защита в единствените, които могат да им оказват помощ да се оправят с новите закани. Услугата на А1 България за отбрана от DDoS работи с автоматизирано разкриване и обезвреждане на офанзивите на мрежово равнище, преди те да доближат до инфраструктурата, сървърите и web-приложенията на клиента, а това доста покачва нейната успеваемост по отношение на различни услуги.

DDoS Protection CleanPipe е мрежово решение с хардуерни и софтуерни съставни елементи, конфигурирано в личен дейта център на територията на София. По този метод рутирането на трафика на клиента през платформата не прибавя тъй наречените времезакъснение при браузване в интернет. Има опция да се конфигурират персонализирани правила за обезвреждане на офанзивите на равнище платформа въз основата на профил на потребителския трафик.

Изключително преимущество на DDoS Protection CleanPipe е, че решението е интегрирано с световната сензорна платформа Netscout ATLAS, която обработва на мрежово равнище повече от 400 Tbps интернет трафик по целия свят. В резултат на това, всекидневно се прави автоматизирано актуализиране на пречистващата инфраструктура на А1 с данни за нови типове офанзиви. По този метод се усъвършенстват методите за обезвреждане на многовекторни и комплицирани закани.

Решението на А1 дава достъп на клиента до web-базиран портал за наблюдаване на работата на услугата в действително време. В интерфейса има детайлна видимост на информацията на разнообразни равнища, като мрежи, рутери, интерфейси, история на офанзивите, дейни офанзиви с техния потенциал. С решението клиентите получават самодейно уведомяване от системата посредством имейл нотификация при положение на DDoS офанзиви, както и отчети с консолидирани данни на седмична и месечна база.

Чрез новото решение DDoS Protection CleanPipe бизнесът и институциите в България разчитат на ефикасна отбрана от всевъзможни DDoS офанзиви, работещи на разнообразни равнища на OSI модела. Системата се поддържа от сертифицирани инженери по киберсигурност, които проучват хибридни и комплицирани офанзиви и ръководят неутрализирането им от начало до край, като дават една изцяло ръководена услуга.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР