Intel Corp. обяви във вторник, че планира да инвестира 17

...
Intel Corp. обяви във вторник, че планира да инвестира 17
Коментари Харесай

Intel ще строи завод за чипове в Германия на стойност 17 милиарда евро



Intel Corp. разгласи във вторник, че възнамерява да влага 17 милиарда евро, с цел да стартира през идната година построяването на цех за произвеждане на електронни чипове в Магдебург, Германия, като задачата е да стартира производството на чипове до 2027 година.

В първата фаза на капиталовите проекти на компанията на стойност 33 милиарда евро, американският софтуерен колос също по този начин ще се стреми да сътвори нов център за проучвания и разработки и дизайн във Франция, както и да влага в индустриални и леярски услуги в Ирландия, Италия, Полша и Испания.

" Европейският закон за чипове " (EU Chips Act), показан от Европейската комисия по-рано тази година, ще даде опция на частните компании и държавните управления да работят дружно, с цел да подобрят фрапантно позицията на Европа в бранша на полупроводниците. Тази необятна самодейност ще насърчи нововъведенията в региона на научноизследователската и развойна активност в Европа и ще донесе водещо произвеждане в района в интерес на нашите клиенти и сътрудници по целия свят ", разяснява основният изпълнителен шеф на Intel Пат Гелсингър.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР