Институциите в социалните мрежи: Как да различим официалната информация Присъствието

...
Институциите в социалните мрежи: Как да различим официалната информация Присъствието
Коментари Харесай

Институциите в социалните мрежи: Как да различим официалната информация

Институциите в обществените мрежи: Как да отличим формалната информация Присъствието на институциите в обществените мрежи не е регламентирано и на процедура няма по какъв начин да се разпознават формалните им страници, съобщи ръководителят на Лабораторията по електронно ръководство към Българска академия на науките доцент Камен Спасов по време на кръгла маса на тематика „ Местни управляващи в България: цифрово ръководство и онлайн наличие “.
 
Напоследък доста се приказва за подправени вести, само че по какъв начин да сме сигурни, че информацията, оповестена на дадена страница, е публична, уточни той.
 
В профила на премиера Бойко Борисов, да вземем за пример, в който се разгласяват формалните му изяви, е посочено, че актуалната му работа е водач на партия ГЕРБ, а предходната му работа – министър-председател, сподели доцент Спасов.
 
Използването на новите технологии и средства за връзка изисква наредба и дисциплинираност, посочи доцент Камен Спасов. По думите му значимо е формалните страници на институциите в обществените мрежи да са ясно разпознаваеми. Според него потреблението на новите технологии изисква съответната дисциплинираност и наредба, с цел да може човек, когато чете това, което написа на съответната страница, да разбере дали това е формалната позиция на личността или на заемащия дадена служба.
 
Доц. Камен Спасов предлага да се обнови директива номер 4 за условията към дизайна на интернет страниците на администрациите и в нея да се включат и обществените мрежи. Лесен метод за различаване на същинската фейбук страница на дадена институция е линк към нея да има на формалния й уеб страница, добави специалистът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР