Инсталираните от Русия власти в югоизточната Запорожка област на Украйна,

...
Инсталираните от Русия власти в югоизточната Запорожка област на Украйна,
Коментари Харесай

Руснаците ускоряват изнасянето на зърно от окупираната Южна Украйна

Инсталираните от Русия управляващи в югоизточната Запорожка област на Украйна, намираща се частично под съветски надзор, обявиха във вторник, че е реализирано съглашение за продажба на зърно в чужбина, основно в Близкия изток, оповестяват международните организации.

Украйна упрекна неведнъж Русия, най-големият експортьор на пшеница в света, в кражба на зърно от територии, завзети от съветската войска, откакто войната прекъсна износа на украинско зърно през Черно море. Москва пък непрекъснато отхвърля тези изказвания, припомня организация Ройтерс.

Представителят на съветската окупационна администрация Евгений Балицки, началник на съветската администрация на Запорожка област, да споделя, че плануваните покупко-продажби включват продажби в Ирак, Иран и Саудитска Арабия. Имало към този момент и контракт за доставка на 150 000 т зърно за Иран. Той твърди, че съветски частни търговци и държавни компании купуват зърно от фермерите в района, където преди предстоящата беритба имало насъбрани 1,5 млн. т.

Цените на съветската пшеница с 12,5% протеиново наличие и за доставка от черноморските пристанища в края на предходната седмица възлизаха на 375 $ за звук (FOB).

За да ускорят изнасянето на зърното от Южна Украйна, руснаците щели да изпратят още вагони и локомотиви.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР