Инсталацията за горене на боклук в столицата става все по-реална.

...
Коментари Харесай

"Топлофикация София" търси екип и консултант за инсталацията за горене RDF

Инсталацията за горене на отпадък в столицата става все по-реална. След като за проектирането и строителството ѝ на стойност 350 млн. лева с Данък добавена стойност, в този момент " Топлофикация София " е пуснала още две съпътстващи процедури към плана за общо 11.3 млн. лева без Данък добавена стойност.

Срещу 3.2 млн. лева ще бъде определен екип, който да ръководи плана. А за 8.02 млн. лева без Данък добавена стойност се търси и съветник, който да реализира строителен контрол. Финансирането е по оперативна стратегия " Околна среда ".

Съвсем скоро би трябвало да станат ясни и претендентите за построяването на самата апаратура на площадката на ТЕЦ-а във " Военна рампа ", наоколо до Централната гара. Идеята е там да се изгаря раздробеният и изсушен корав битов боклук от софийския цех за отпадък край с. Яна. От него се получава - така наречен RDF (от англ. - refuse derived fuel), или твърдо гориво от боклуци, което може да се употребява за произвеждане на топло- и електрическа енергия. Техническите оферти на претендентите ще бъдат отворени другата седмица, на 29 април.
Засега Столичната община заплаща за изгарянето на RDF отпадъка, който генерира в завода си за отпадък край село Яна. Той е под плануваното количество и качество Фотограф: Надежда Чипева С екип от 27 души
Търгът за избор на екип планува плана да се ръководи от общо 27 чиновници - една част от общинската администрация, друга - специалисти от " Топлофикация София ", както и 11 външни специалисти.

" Екипът за ръководство на плана ще носи отговорността за цялостното ръководство на плана, осъществяването на условията и сполучливото привършване ", написа в документите на поръчката.

Що се отнася до консултанта, той ще би трябвало да прави оценка сходството сред капиталовия план съгласно условията на Закона за устройство на територията, да приготвя сложен отчет за оценка на сходството на плановата документи с главните условия към градежите, да прави строителен контрол и други сходни действия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР