Инспекторите на НАП установиха множество нарушения в заведения, работещи в

...
Инспекторите на НАП установиха множество нарушения в заведения, работещи в
Коментари Харесай

НАП хвана над 50 заведения в зимните ни курорти, че не издават касови бележки

Инспекторите на Национална агенция за приходите откриха голям брой нарушавания в заведения, работещи в зимните ни курорти , оповестява БНР. Над 50 обекта са хванати, че не издават касови бележки. Обект на инспекция са били заведения в Банско, Разлог, Добринище, Баня, Семково, Боровец, Пампорово, Чепеларе, Девин и Смолян.

Повечето от нарушителите ще бъдат глобени с санкция. На 10 заведения е наложена административна мярка " запечатване на обект " за период до 1 месец.

Служители на Национална агенция за приходите от отдел " Фискален надзор " са ревизирали 550 търговски обекта в зимните курорти единствено за 10 дни по време на априлската почивка. В рамките на контролната акция, данъчните инспектори са направили така наречен очевидно наблюдаване, което значи, че те са се легитимирали и в продължение на няколко дни са участвали в заведението или хотела.

Фискалните контрольори са наблюдавали постъпленията, след което са ги сравнили с продажбите в предишни интервали.

Главният фокус на инспекциите е отчитането на приходите от продажби на артикули и услуги в заведенията и хотелите в курортите. Неиздаването на касова записка, без значение за каква сума е, може да докара до съществени наказания, в това число и запечатване на обекта за период до един месец.

Заместник изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите Георги Димов посъветва потребителите постоянно до желаят касов бон.
 Запорираха стока на компания, укрила Данък добавена стойност за 100 хиляди лева
Запорираха стока на компания, укрила Данък добавена стойност за 100 хиляди лева

Дружеството търгувало с хартия за произвеждане на цигари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР