Инспектори по труда са наложили актове за 55 300 лева

...
Инспектори по труда са наложили актове за 55 300 лева
Коментари Харесай

Одрусаха с актове за над 55 000 лева фирми във Враца

Инспектори по труда са наложили актове за 55 300 лв. на 45 компании работещи в разнообразни сфери, по-голямата част от които са били в областта на строителството, научи BulNews.bg.
Три от солените санкции са били за неизпълнени наставления –изплащане на трудови хонорари в целия им размер. Собственикът на компанията се е опитал да се скатае като заплати единствено част от заплатите на чиновниците си, само че за дейностите си е бил санкциониран.
20 от формираните актове през предишния месец от инспекторите по труда са били в областта на строителството, като съществени нередности са открити при санирането на здания, асфалтирането и компаниите, работещи по водния цикъл на града. Нередностите при санирането са били засечени при изключителни инспекции през почивните дни, като са открити служащи без трудови контракти. Минималната глоба за работодателя за всеки един от недокументираните служащи е била 1 500 лв.. При една от инспекциите даже се наложило проверяващите да потърсят помощта на полицията.
Една от санкциите пък е била наложена на компанията, наета да слага паветата на паркинга на хипермаркет „ Кауфланд “.
Директорът на инспекцията по труда във Враца Румен Младенов разяснява, че санкционираните компании не са от района, а единствено работят тук.
За месец октомври влезлите в действие след обжалване наказателни постановления на неточни работодатели са 18, които са в размер на 13 400 лв.. За интервала са дадени 505 наложителни наставления, отстранени са трима служащи, които са били неправоспособни и са спрени 15 неизправни и рискови машини и уреди. Благодарение намесата на инспекцията понижава броят на компаниите, които забавят изплащането на трудовите хонорари. За интервала са изплатени 28 200 лв. в две компании.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР