Инспектори от агенцията по храните и РЗИ тръгват по заведения,

...
Инспектори от агенцията по храните и РЗИ тръгват по заведения,
Коментари Харесай

Инспектори тръгват по заведения и автобуси, проверяват за ма...

Инспектори от организацията по храните и РЗИ потеглят по заведения, фитнес зали и превоза в Хасковска област, поради сигнали че не се носят защитни маски. Това стана ясно на днешното съвещание при регионалния шеф инж. Минко Ангелов. След заповед на здравния министър такива ограничения се подхващат в цялата страната поради предстоящата четвърта вълна на COVID-19. о

РЗИ и организацията по храните да правят взаимни инспекции в комерсиалната мрежа и обектите за публично хранене, предложи шефът на ОДБХ- Хасково доктор Стойчо Курдов. Д-р Станимира Тананова от РЗИ- Хасково акцентира, че сега заведенията не действат на 50 % потенциал, както е ограничаването, а на 100 %. Проверките ще обзет още басейните и местата, където има скупчвания на огромни групи от хора като събори. Пътна полиция ще би трябвало да се заеме с крайпътните обекти.

От РЗИ разясниха, че имат проблем с превоза на доброволците по границата. Инж. Минко Ангелов сподели, че са били отпуснати 82 000 лева за доброволци и е получил позволение от Министерството на здравеопазването част от тези средства да бъдат употребявани за обезпечаване на превоз.

На съвещанието изпълнителният шеф на МБАЛ- Хасково доктор Георги Гелов сподели, че има повишаване за заболеваемостта в региона, а възрастовата граница на инфектираните от ден на ден пада.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР