Инспекторатът на здравното министерство и Изпълнителна агенция Медицински одит влизат

...
Инспекторатът на здравното министерство и Изпълнителна агенция Медицински одит влизат
Коментари Харесай

Проверяват Комисията за лечение в чужбина заради починал пациент

Инспекторатът на здравното министерство и Изпълнителна организация „ Медицински одит ” влизат на инспекция в Комисията за лекуване в чужбина, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

Поводът за заповедта на министър Кирил Ананиев е писмо от брачната половинка на умрял жител, кандидатствал за финансиране на трансплантация през юли 2016 година Проверката ще обхване трансплантациите на органи за интервала от 01.07.2016 година до 31.12.2017 година, като детайлно ще бъдат обследвани досиетата на всички пациенти, сезирали комисията, оповестява bTV.

Докладът би трябвало да бъде показан на министъра до 20 февруари.

„ Ще разберем кой тъкмо не си е приключил работата от администрацията, с цел да може да си понесе отговорността. Министърът ще бъде праволинеен “, акцентира зам.-министър Бойко Пенков на ексклузивен брифинг.

Той изясни, че този случай е във фокуса на вниманието на Министерство на здравеопазването и към този момент е получено мнение от проф. Валтер Клепетко от Университетска болница - Виена, в което се споделя, че трансплантацията е невъзможна поради общото положение на пациента.

В комисията предстоят промени, „ тъй че от една страна да няма административно закъснение на процедури, а въпреки това да няма корист с права “, уточни още зам.-министърът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР