Иновациите са най-ефективният инструмент за постигане на висок и устойчив

...
Иновациите са най-ефективният инструмент за постигане на висок и устойчив
Коментари Харесай

Радев: Иновациите са най-ефективният инструмент за постигане на икономически растеж

Иновациите са най-ефективният инструмент за реализиране на висок и резистентен стопански напредък, сподели президентът Румен Радев на четиринадесетия Национален иновационен конгрес "Интелигентни политики за иновационен напредък " в София, който е под патронажа на президента.

Това значи да имаме хора с сериозно мислене и отворен разум, както и мощ и храброст да отстояват концепциите си, добави Радев.

Президентът уточни, че през днешния ден българските иноватори имат своите провокации, разноските за научно-изследователска и развойна активност са надалеч от средноевропейските и от залаганите проценти от Брутният вътрешен продукт в стратегиите ни. Години към този момент имаме стратегии, само че нямаме действително финансиране от страната, а тази активност се финансира от бизнеса и от непознати вложители, уточни президентът Радев, по чиито думи съвкупният иновационен артикул е надалеч от желанията и опциите ни.
Иновационната активност е заключена единствено в няколко огромни районни центъра, в развитите страни разпределението на тази активност е хармонично по територията и това е гаранция за хармонично развиване на районите, сподели още президентът Румен Радев.

Той уточни, че имаме обичаи и достижения и би трябвало да използваме преимуществото си в лесния достъп до широколентов интернет да вземем за пример, и най-много в националния ни капитал - младежите, които завоюват всяка година призови места в интернационалните надпревари. Иновативността е присъща на българина, като еманация на свободния дух, предприемачеството, въображението и смелостта на концепциите. Тя е надълбоко закодирана в народа ни, имам вяра, че с общите ни старания ще създадем по този начин, че да се разгърне новаторският гений на българина, уточни президентът Румен Радев на форума. Той добави, че не приема през днешния ден при този народен капитал в хората, които имаме, България да споделя последното място с Румъния и да бъде в групата на така наречен плахи иноватори. Очаквам в този развой да има поддръжката на страната - като финансиране, като вложения в образованието, като тласъци и като административни облекчения, уточни президентът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР