Иновации в името на живота – така изглежда сбъднатата мечта

...
Иновации в името на живота – така изглежда сбъднатата мечта
Коментари Харесай

Българи изработват нещо невероятно! То ще...

Иновации в името на живота – по този начин наподобява сбъднатата фантазия на двама млади медици, основали биопринтер за човешки органи. Спас Керимов и Ваньо Везиров желаят да оказват помощ на пациентите посредством биопринтове на кости и хрущяли, оповестява bTV. Миналата година Спас приключил медицина. Ваньо към момента учи, само че и двамата разбрали, че желаят да бъдат потребни по различен метод.

„ Ние не знаехме нищо за биопринтирането и започнахме да се самообучаваме – да търсим да научаваме, да опитвам ”, изяснява Спас. „ Първият биопринтер, който създадохме, се споделяше Ева, а мастилото се споделя Адам ”, добавя той.

С бели престилки, Спас и Ваньо ни срещат с Ева. „ Идеята е Ева в един по-следващ стадий да се трансформира в жена, която да прави всевъзможен тип тъкани ”, показва Ваньо.

„ Тази костна конструкция с верните кафези вътре в нея и с вярното развъждане от екипа ни може да се трансформира в конструкт, който да бъде употребен за заместителна терапия ”, разяснява Спас.

Мечтата на младите медици е не просто да лекуват, а да удължават живота. Открили са и верния вложител.„ Мечтаем един ден да можем да изградим изпълни работещ човешки орган, която да може да бъде трансплантиран в индивида. По този метод ще можем да решим казуса с тъканното отменяне ”, споделя Ваньо.

И двамата са уверени, че медицината на бъдещето е тази, в която всичко е допустимо – поради живота.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР