Иновативни решения за ефективно използване на енергийните ресурси, намаляване на

...
Иновативни решения за ефективно използване на енергийните ресурси, намаляване на
Коментари Харесай

Фандъкова: София е готова и с проект за енергийно независими общински детски градини и училища

Иновативни решения за дейно потребление на енергийните запаси, понижаване на зависимостта от изкопаемите горива и въглеродните излъчвания в София е първата ни задача, когато приказваме за нови технологии в ръководството на града. Затова построяваме уреди на възобновими енергийни източници за отоплението на общински детски градини, с които понижаваме потреблението на сила. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при разкриване на конференцията Digital Sofia The Smart city, която се организира в столицата през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на общината.

Разработваме пилотен план за потребление на водород, а пробата ни ще бъде на едно от депата на „ Метрополитен “. Очакванията са на половина да понижим потреблението на сила като произвеждаме лична.

София е подготвена и с план за енергийно самостоятелни общински детски градини и учебни заведения. 400 здания ще създават " зелена " сила за лични потребности с прибавяне на водородни кафези и датчици, които ще наблюдават всички разноски за ток, вода и газ. С този план София ще икономисва годишно 14 хиляди т. въглеродни излъчвания от постройка. Това е един от плановете на Столична община по направения европейски таксономичен разбор, сподели също кметът Фандъкова.

Столична община приготвя общински учебни заведения и детски градини, които да бъдат актуализирани енергийно със средства от Плана за възобновяване и посредством Националния механизъм за по-чист въздух, когато страната е подготвена да започва акциите. С произвеждане на сила от възобновими източници се възнамерява да бъдат покрити потребностите на софийския цех за преправка на отпадъците и на зоологическата градина. Това са част от софтуерните зелени решения, които способстват за енергийна диверсификация и самостоятелност на София, осведоми също столичния кмет.

Конференцията Digital Sofia The Smart city се провежда дружно с Комисията за контролиране на известията.

В програмата се разискват новаторски решения в ръководството на града и опциите за поощряване на IT фирмите да се развиват в София.

Кметът заяви още, че София е първата община, която вкара електронното заявяване на позволение за градеж и други градоустройствени услуги. Мобилно приложение Nag.Mobile обезпечава данни от проекти за регулация и други От него към този момент 20 000 консуматори са се възползвали. Направление „ Архитектура и градоустройство “ създаде и 17 нови електронни услуги за устройствени процедури и одобрение на подробни устройствени проекти и други В конференцията взе участие ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, основният проектант на София арх. Здравко Здравков, зам.-кметът на София по цифровизация Генчо Керезов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР