Innovation hub e единна точка за контакт между надзорния орган

...
Innovation hub e единна точка за контакт между надзорния орган
Коментари Харесай

КФН стартира Innovation hub чрез УЕБ базирана апликационна форма

Innovation hub e единна точка за контакт сред надзорния орган и съответното сдружение, което чрез нея е улеснено да направи питане до регулатора

КФН продължава процесa на съдействие с поднадзорни на КФН лица и FinTech сдружения, снабдители на финансови нововъведения в небанковия финансов бранш. На формалната интернет страница на КФН, в Раздел " Финансови нововъведения ", " Innovation hub ” е налична апликационна форма за правни съвещания и неофициални насоки по отношение на предлагането на финансови нововъведения на застрахователния, осигурителния и капиталовия пазар.
По своята същина Innovation hub съставлява обезпечена единна точка за контакт сред надзорния орган и съответното сдружение, което чрез нея е улеснено да направи питане до регулатора. Обикновено тези запитвания са свързани с нуждата от разяснение на нормативната уредба, използвана за бизнес модела на сдружението. В рамките на механизма на взаимоотношение се води неофициален разговор с регулатора, който дава незадължителни насоки на сдружението и му спомага при възможна потребност от кандидатстване за издаване на позволение за осъществяваната от сдружението активност.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР