Инженерите на United Airlines откриха разхлабени болтове в тапите на

...
Инженерите на United Airlines откриха разхлабени болтове в тапите на
Коментари Харесай

Отново? Инженерите на United Airlines откриха разхлабени болтове в гнездата на вратите по време на инспекция на самолет Boeing 737 Max 9

Инженерите на United Airlines откриха разхлабени болтове в тапите на вратите на спешните изходи по време на инспекция на аероплан Boeing 737 Max 9. По време на инспекцията на флота от 79 нови самолета техниците на самолетната компания откриха проблеми в пет от тях при фиксирането на някои от нужните крепежни детайли за тапите на вратите, които се намират в специфични гнезда.

Boeing поддържа стеснен контакт с самолетните компании, до момента в който те ревизират самолетите и оказват помощ за разрешаването на всички открити проблеми, съобщи пред медиите представител на самолетостроителя. Той добави, че компанията е „ ангажирана да подсигурява високо равнище на надеждност и че всеки аероплан на Boeing дава отговор на плановите спецификации “.

Процесът на инспекция на вярното монтиране на тапите в самолетите на United Airlines включва разглобяване на два реда седалки и облицовката на стените, което съгласно компанията към този момент се прави в множеството самолети, както и изваждане и наново монтиране на тапата, с цел да се подсигурява, че тя пасва и е закрепена с всички съставни елементи. При този тип инспекции петима техници на United Airlines ревизират всеки Boeing 737 Max 9 в продължение на няколко часа.

През нощта на 5-ти против 6-ти януари Boeing 737 MAX 9 на Alaska Airlines (самолетът е бил на два месеца, когато е излязъл от завода) каца спешно на летище Портланд със счупена запушалка на вратата на спешния излаз. Самолетът летял от Портланд за Онтарио, само че до момента в който набирал височина от 4800 метра, тапата от лявата страна на самолета се откъснала и водачите трябвало да се върнат на летището на политане заради разхерметизиране. На борда на самолета е имало общо 171 пасажери и шестима членове на екипажа. Никой от тях не е потърпевш съществено вследствие на случая.

Да напомним, че в края на декември 2023 година Boeing помоли самолетните компании да ревизират самолетите 737 MAX, защото е допустимо болтът в системата за ръководство на кормилото да е развинтен.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР