Инженерите на Toyota вече използват изкуствен интелект при проектиране на

...
Инженерите на Toyota вече използват изкуствен интелект при проектиране на
Коментари Харесай

Toyota ще прави още по-добри коли с помощта на изкуствен интелект 


Инженерите на Toyota към този момент употребяват изкуствен интелект при планиране на колите 
(снимка: Toyota Motor)

Софтуерните разработчици първи се възползваха от генеративния изкуствен интелект, само че сходни системи ще намерят приложение и в други области на инженерството. Японската компания Toyota Motor Corporation към този момент опитва с потребление на AI за усъвършенстване на дизайна на своите транспортни средства в ранния стадий на планиране.  

Базираният в Калифорния проучвателен институт на Toyota към този момент употребява системи за генеративен изкуствен интелект (AI) за дефиниране на концепции за дизайн на колите в ранните стадии на планиране, оповестиха от компанията. 
още по темата
Използвайки текстова поръчка, описваща общите контури и оформление на бъдещата кола, инженерите могат да принудят AI системата да предложи няколко варианти за дизайн едновременно, отчитайки присъщите механически ограничавания като коефициент на противодействие, дължина на междуосието и височина на каросерията. 

AI системата може да употребява първичната схема на профила на автомобила, основана от дизайнера ръчно, с цел да предложи разнообразни разновидности, като взема поради присъщите условия за основни параметри. Запазвайки стилистичната целокупност на изображението, компютърът предлага няколко варианти за контур, които са усъвършенствани в друга степен във връзка с една и съща аеродинамика.  

Тъй като последният аршин, аеродинамиката, мощно въздейства върху успеваемостта на електрическите транспортни средства, сходни спомагателни принадлежности ще станат изключително настоящи в обозримо бъдеще. Търсенето на окончателния дизайн в този случай доста се форсира, което води до по-бързо създаване на нови модели. 
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР