Инженери са извадили останалата част от отломките и предполагаемите човешки

...
Инженери са извадили останалата част от отломките и предполагаемите човешки
Коментари Харесай

Извадиха отломки и предполагаеми човешки останки от подводницата “Титан”

Инженери са извадили останалата част от отломките и хипотетичните човешки остатъци от подводницата " Титан ", която се взриви по време на злощастното пътешестване до " Титаник ", оповестява бреговата защита на Съединени американски щати, представена от Би Би Си.

Плавателният съд беше погубен по време на гмуркане до потъналия транспортен съд през юни, където всичките петима пасажери на борда починаха.

Търсенето на подводницата провокира интернационално търсене и прикова вниманието на обществеността, до момента в който няколко дни по-късно не бяха открити първите парчета.

Представители на бреговата защита оповестиха във вторник, че спомагателните елементи на плавателния съд са били извадени от морското дъно предходната седмица и отнесени в пристанище в Съединени американски щати. Медицински чиновници ще проучват човешките остатъци.

Въпреки че подводницата " Титан " е разказана като " пробна " от OceanGate - компанията, която я е построила - подводницата е направила няколко гмуркания до останките на " Титаник ".



Главният изпълнителен шеф на компанията -Стоктън Ръш, е бешена борда на обречения транспортен съд, който се е взривипод мощното налягане на водата.

Другите четирима пасажери, които умират на борда, са: Британско-пакистанският предприемач Шахзада Дауд, 48 г.; неговият наследник Сулеман, 19 г.; английският предприемач Хамиш Хардинг, 58 г.; и Пол-Анри Наржоле, 77 година, някогашен водолаз от френските военноморски сили.

В американските правосъдни документи, открити след имплозията, се показва, че Ръш е пренебрегнал предизвестията за сигурност на подводницата. Компанията OceanGate, която организираше гмуркания на разнообразни места по света, прекрати всички действия след злополуката.

Корпусът на " Титан " е направен от въглеродни нишки, с титанови крайни плочи и дребен прозорец в единия край. Въглеродните нишки са по-евтини от титана или стоманата и са извънредно здрави, само че са значително непроверен и необикновен материал за дълбоководни гмуркания с човешки пасажери.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР