Инициативен комитет съвместно с джамийското и църковното настоятелства в Якоруда

...
Инициативен комитет съвместно с джамийското и църковното настоятелства в Якоруда
Коментари Харесай

Църквата и джамията ще борят заедно К-19 в Якоруда

Инициативен комитет взаимно с джамийското и църковното настоятелства в Якоруда разположи на няколко места в града кутии за набиране на средства, с които ще бъде изработен курбан за здраве на якорудчани, написа Struma.bg.

В момента общината е без здравно заведение, където да се лекуват болните, а коронавирусът не подмина и локалните и Якоруда трайно влезе в ежедневните статистики на РЗИ за инфектирани с вируса. Затова съгласно основателите е извънредно неотложно с курбан да се измоли милостта на боговете.

Призивът за дарения, с които да се закупят жертвените животни, бе публикуван през вчерашния ден из обществените мрежи, с цел да може по-бързо да стигне до якорудчани, само че не бе признат изключително въодушевено. Един от най-интелигентните мнения бе на Муса Али, който метафорично изясни, че не чорбата, а противоепидемичните ограничения могат да спасят популацията от подлия вирус:

„ Може да се каже положително начинание. Проблемът може би се крие другаде. Минете на обяд по центъра на Якоруда, погледнете заведенията, вижте какъв брой хора има там.

Продължете пътя си и идете в джамията или християнския дом, и вижте какъв брой хора има там. Сравнете и в случай че в джамията и черквата са повече хора, колете курбани, резултатът е обезпечен. Ако хората в кръчмите обаче са повече, аз персонално съм черноглед “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР