Инициативен комитет от ДС агенти и наследниците им издигна кандидатурата

...
Инициативен комитет от ДС агенти и наследниците им издигна кандидатурата
Коментари Харесай

САМО В ПИК! Нидал Алгафари: Радев иска да победи още веднъж Бойко Борисов, използвайки бухалката си Рашков

Инициативен комитет от Държавна сигурност сътрудници и наследниците им издигна кандидатурата за президент на Румен Радев. Вицепрезидентът Илияна Йотова, която ще се бори за втори мандат дружно с сегашния държавен глава, даже дефинира участниците в него като „ цвета на нацията “.

ПИК потърси политическия пиар, режисьор и публицист Нидал Алгафари за парещ коментар на забавната палитра от хора, включваща Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Румен Радев, както и на хвърлената ръкавица от него към водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов. Любопитното е, че братът на Алгафари – Мадж е в комитета на сегашния президент в борбата му за втори мандат.
свързани новини374179на 25.09.2021287202на 18.08.2021
Ето какво съобщи Нидал Алгафари извънредно пред медията ни:

- Г-н Алгафари, какво е мнението Ви за много забавната палитра от хора, влизащи в Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Румен Радев за президент, както изфукването на Илияна Йотова, че ги е подкрепил „ цветът на нацията “?

- Понятието „ цветът на нацията “ е малко изключително да се изговаря, тъй като „ цвета на нацията “ не са 188 души, а са над 6,5 милиона души – всички хора в България са цвят на тази нация. Като се стартира от елементарния чистач и се стигне до президента.
свързани новини154084на 20.07.2021
Всички са цвят на тази нация. Така че да определяш ти самичък за себе си, че тъкмо това са цвета е най-малкото погрешно. И то от устата на човек, който би трябвало да е обединител и да възхвалява качествата на целия народ.

Иначе като хора, които са вътре в Инициативния комитет, видяхме доста хора, които са почтени, хора, които са интелектуалци на доста високо равнище, само че видяхме и такива, които са непрекъснатото наличие. Видяхме хора, които са на всеки предприемчив комитет, по всевъзможен мотив и без мотив. Просто би трябвало да се покажат някъде по екраните. Забелязахме хора, които се пробват да приказват, само че им е мъчно, тъй като им липсва нужният речник или вършат такива тиради, които са бръщолевения. А те за жалост единствено лишават от облика на президента, за който приказва госпожа вицепрезидента.

- Редно ли е обаче да се употребява тъкмо този израз „ цветът на нацията, който се употребяваше по времето на комунизма?

- Аз считам, че не е вярно, тъй като не може да има „ цвят на нацията “. Не можеш да живееш без да ги има чистачите, ще затънем в боклуците си. Не може да живееш без инженерите, да живееш без спортистите, без хората на културата, без учителите. Така че не считам, че това е тъкмо „ цветът на нацията “.

Това са хубави, качествени хора сигурно, само че не са единствено те единственият цвят на нацията. Иначе ще е доста тъпо, в случай че в България имаме единствено 188 цвята на нацията.

- Нормално и морално ли е измежду тези персони в Инициативния комитет да изпъкват толкоз доста доносници и сътрудници на Държавна сигурност?

- Аз не мога да кажа дали е да или не, тъй като аз съм работил с Държавна сигурност преди време. Със сигурност има хора, които са съдействали с нещо за страната, за родината. Има и такива, които са оплескали приятелите си, с цел да се изкачват по кариерната стълбица.

Не е аршин това за мен. Критерият е, че по-голямата част от тези хора са непрекъснатото наличие на всевъзможни такива сбирки.

- Може ли да назовете съответни имена?

- Повечето са по този начин. Аз не можах и да ги видя безусловно всичките. Обикновено множеството, които съумяха да изпъкнат пред екрана, който успяхме да гледаме, са хора, които сме ги виждали във всевъзможен тип инициативни комитети, подписки и така нататък

Това е метод, по който да бъдат видяни още веднъж или пък хора, които са имали огромна популярност преди години и към този момент са единствено седящи пред тв приемника и си топлят краката, да вземем за пример. Това е и внезапно ги изкарваш и даваш поле за изява, за което те са признателни.

Много са малко тези, които са в действителност впечатляващи, както е маестрото Камджалов. Той в действителност е извънредно попадение в този общ брой от хора, само че считам, че неговото място там ще е доста мъчно да съумеят да го запазят него, тъй като той е една доста чиста душа, един необикновен музикант, композитор, диригент. Той доста скоро ще разбере, че той не е единствено, с цел да го развяват като мечка на общ брой. Той е имал доста по-големи хрумвания и стремежи, които не би могъл да ги реализира посредством този комитет, с който се е събрал.

- Политическият анализатор и публицист Юлий Москов оприличи този Инициативен комитет на филиал на Държавна сигурност и го окачестви като рисков. Вие споделяте ли сходно мнение?

- Не. Какво значи да бъде рисков?! Не е рисков, това са хора, които сега се употребяват, единствено с цел да покажат, че има хора от културата, спорта, политиката, които са застанали към господин Радев. Но всички доста добре знаем, че те няма да имат никаква роля по-късно, с изключение на в този момент да се напънат колкото могат да приказват, с цел да имат представители. Но от тях нито ще зависи нещо в бъдещето, нито ще зависи при възможен идващ мандат на Радев. Това са хора, които са проформа и сега те употребяват мига, че са под светлините на прожекторите.

- Какво е мнението Ви за присъединяване на шефката на психодиспансера, примерно?

- Човек с всякакво специалност, който е поканен и поласкан, че самият президент, който е институция я е поканил. За тази жена сигурно това е доста огромна чест. Това е едно доста огромно самопризнание за самата нея, да излезе малко отвън работата си като психиатър. И да се опита да приложи някои нейни практики върху акцията, която ще се прави или върху хората, които са към президента и може би ще имат потребност от такава помощ.

- Какво имате поради с тази помощ?

- Психиатрите са хора, които нормално оказват помощ на хора, когато изпаднат в депресии или имат тежки моменти в живота, при загуба, когато някой загуби нещо ненадейно. Тогава има потребност от помощта и на психиатри, и на психотерапевти.

- Каква съгласно вас е задачата на хвърлената ръкавица от страна на Румен Радев към Бойко Борисов за излизането на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател на двубой против него на президентските избори?

- Целта е откакто всичко, което съумя да направи неговата бухалка Бойко Рашков, плюс няколко министри, които вкараха какви ли не небивалици по медиите, да се опита по някакъв метод, откакто толкоз тежки удари е понесъл Бойко, да излезе още един път, с цел да го победи още един път, тъй като държавното управление си е негово. И то ще тръгне в такава посока, само че съм съвсем уверен, че няма да бъде самият Бойко Борисов.

Доколкото имам някакво чувство, ще бъде една изключителна фигура, която доста мъчно ще могат със същите начини, които бяха към Бойко Борисов, да работят и този път.

- Ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков съобщи, че ще се включи в президентската конкуренция. От ГЕРБ идват доста съществени сигнали, че те ще застанат точно зад неговата кандидатура. Как ще коментирате горещата политическа тематика?

- Първо аз към момента не съм изцяло уверен, че той ще бъде претендентът на ГЕРБ, тъй като би трябвало да стане публично. Но в случай че е той, проф. Герджиков, е тъкмо това, което се очакваше да се откри - човек, който да е обединител, който да не е с този боен темперамент на водене на борби, дори безсмислени борби, на човек, който ще се опита да бъде малко по-различен в толерантността към другите етноси и другите религии в България. Имам поради да не се получава тази борба сред българските мюсюлмани и турците, живеещи в България, с които господин Радев съумя да скъса всички мостове сред тях.

Да не направи и по този начин, както направи господин Радев с ракетата-носител (БСП - б.ред.), тъй като с помощта на неговите министри, на неговите дейности, тази партия сега е в доста разрушено положение. Избирателите й не са напълно сигурни дали би трябвало да поддържат за втори мандат техния първичен фаворит.

Човек, който да може, когато излязоха протестърите, да ги сплотява, а не да ги разединява и да се стигне до едни просташки Народни събрания, които ги видяхме в 45-ото и 46-ото.

Смятам, че той е един доста добър вид. Човек, който въпреки всичко идва от духовната среда, да идва от храма на духовността в България. Смятам, че ще има забавна борба, която ще се организира и се надявам проф. Герджиков да е от спечелилите.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР