Инициативата ще се проведе на 20-ти августУчастието на Военно окръжие

...
Инициативата ще се проведе на 20-ти августУчастието на Военно окръжие
Коментари Харесай

Информационен щанд Бъди войник ще представи Военно окръжие - Русе на връх Шипка

Инициативата ще се организира на 20-ти август

Участието на Военно окръжие I степен – Русе в събитието „ Бъди боец “ по време на националното честване на 145-ата годишнина от Шипченската епопея разискаха регионалният шеф Анатоли Станев и подполковник Васил Петров. Другата събота – на 20-и август, на паркинга на връх Шипка ще бъдат развърнати редица осведомителни щандове. Сред тях е и този на Централното военно окръжие, където чиновници от военните окръжия в София, Русе и Габрово ще показват опциите за осъществяване в армията.

Инициативата ще стартира от 10.00 часа, като на място на всеки искащ ще бъде показана подробна информация по отношение на условията, изискванията и реда за постъпване на военна работа и работа в доброволния запас. Специално внимание ще бъде отделено на представянето на опциите за професионално и личностно развиване във Въоръжените сили и преимуществата на службата в запаса. Гражданите ще бъдат осведомени по отношение на вакантните длъжности, нужните документи и периодите за кандидатстване по настоящите състезания, оповестени от Сухопътните войски, Военноморските сили, Командването за логистична поддръжка, Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана и Съвместното командване на специфичните интервенции.

Не по-малко внимание ще бъде отделено и на бъдещите студенти и курсанти в някое от военните учебни заведения в страната, по тази причина те ще бъдат запознавани със специалностите, специализациите и реда за кандидатстване в Националния боен университет „ Васил Левски”, Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров” и Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски”, както и какъв статут получават при избор за следване там.

Анатоли Станев добави, че се надява през идващите години боеспособността на армията ни да се увеличи, с помощта на стартирана рационализация в областта на защитата.

Информационни щандове ще има още на Сухопътни войски, Националната гвардейска част, работа „ Военна полиция”, Съвместното командване на специфичните интервенции и Националния боен университет „ Васил Левски”, а присъединяване в самодейността ще вземат и военнослужещи от Въоръжените сили на Република България.

Предвижда се регионалният шеф на Русе Анатоли Станев да бъде измежду гостите на тържествата на Шипка.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР