Инициативата Ние пишем на кирилица обедини млади социалисти от цяла

...
Инициативата Ние пишем на кирилица обедини млади социалисти от цяла
Коментари Харесай

Инициативата „Ние пишем на кирилица” обедини млади социалисти от цяла България

Инициативата „ Ние пишем на кирилица ” сплоти млади социалисти от цяла България по случай Деня на българската култура и просвета и на славянската писменост- 24 май. Идеята на плана е младежите да напомнят стихове на класици на българската литература на своите съграждани на един от най- светлите българските празници.
 blagoevgrad1_640x480  sofia1_638x480  varna1_360x480
Младежи от София, Благоевград, Пловдив и Варна се включиха в акцията. Те проведоха походи из централните елементи на градовете, в които подаряваха на съгражданите си книгоразделители с логото на акцията „ Ние пишем на кирилица “ и свитъци със стиховете на Яворов, Дебелянов, Далчев и други български писатели.

„ Денят на българската култура и просвета и на славянската книжовност е специфична дата за всички нас. България е заслужила признателността и уважението освен на славянските нации, само че и на целия свят. Ние притежаваме богата просвета, която би трябвало да помним, пазим и съхраняваме, само че освен на 24-ти май, а всеки ден. ”, сподели Николай Бериевски, ръководител на МО в Българска социалистическа партия.

По случай 24-ти май младите социалисти снимаха и видео, в което те рецитират знаковата ода „ Българският език “ на Иван Вазов. Клипът е сниман на емблематични места, свързани с българската просвета и история- Народната библиотека, Софийския университет, Народното събрание,  Министерския съвет, Ларгото, Народен спектакъл „ Иван Вазов ” и НДК.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР