Инициатива за сваляне на несменяемия от 2002 г. президент на

...
Инициатива за сваляне на несменяемия от 2002 г. президент на
Коментари Харесай

Атаката за сваляне на Данчо Лазаров започва днес

Инициатива за събаряне на несменяемия от 2002 година президент на волейболната федерация (БФВ) Данчо Лазаров ще разгласят през днешния ден в 12 ч. водещи клубове на нарочна конференция. Сред основателите са столичните грандове  " Левски " и ЦСКА, само че също по този начин и първенците от " Нефтохимик " и носителят на Суперкупата " Хебър ". Всъщност по информация на " Спортал " единствените два клуба от Суперлигата, които не желаят да се включат в самодейността, са " Арда " и " Монтана ", а от женските тимове в НВЛ - единствено първенецът " Марица ".

Идеята е да бъде свикано изключително общо изборно заседание на БФВ, на което да се гласоподава оставка на 76-годишния Лазаров. За задачата трябват подписите на 1/3 от близо 40-те клуба, членуващи във федерацията - т.е. най-малко 13, а инспекция на " Дневник " е посочила, че Инициативният комитет за промени в българския волейбол разчита на поддръжката и на много от по-малките клубове в страната.

Атаката против Лазаров идва тъкмо когато породи ново високо напрежение сред него и вицепрезидента на БФВ Любомир Ганев. В началото на седмицата именитият волейболист разгласи обществено, че УС на федерацията е насрочил за 20 декември в Казанлък съвещание, на което той ще бъде изваден от управата като неуместен. Целта на това деяние съгласно Ганев е той да не може да се кандидатира за президент на централата, тъй като по правилник може да бъдат избирани единствено членове на УС.

Самият Ганев към този момент два пъти бе претендент за началник на българския волейбол. Веднъж си издигна публично кандидатурата през 2015-а, само че няколко дни преди общото заседание я отдръпна. Миналата година пък, когато Лазаров загатна няколко пъти, че ще се отдръпна, той още веднъж съобщи, че ще е подготвен да го замести. Само че Лазаров освен че не се отдръпна, ами съобщи публично, че ще си изкара мандата до 2021 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР