“Информационно обслужване” вече има разработен отделен модул към портала за

...
“Информационно обслужване” вече има разработен отделен модул към портала за
Коментари Харесай

Ще издават сертификати на ваксинираните


“Информационно обслужване” към този момент има създаден обособен модул към портала за COVID-19, където ще бъдат регистрирани направените имунизации. Самата система ще издава документ за имунизация, който може да служи за пътешестване или друго. Ако в бъдеще има общоевропейски документ, той ще може да бъде приравнен и да служи за всички останали страни. Това съобщи държавният основен контрольор доцент Ангел Кунчев в отговор на въпрос на БГНЕС по какъв метод ще се записва имунизацията против COVID-19 посредством системата на електронно опазване на здравето и предвиждали се издаване на електронен паспорт за имунизация.

Имунизацията върви с много други съпътстващи действия, една от тях е резултатът от нея – какъв брой е под напрежение имунитетът, какъв брой е нескончаем, уточни от своя страна основният държавен дравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Той обясни, че в границите на 24 часа всички, които правят имунизации ще би трябвало да вкарват данните за тях във въпросния портал, а след осъществяване и на втората имунизация, защото всички ваксини са с два приема, самата система ще генерира уверение за имунизация на лицето.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР