Информационният портал The National Interest публикува статия за руските подводници

...
Информационният портал The National Interest публикува статия за руските подводници
Коментари Харесай

Русия плаши с уникално хиперзвуково оръжие

Информационният портал The National Interest разгласява публикация за съветските подводници от ново потомство „ Хъски”, които по всяка възможност ще получат на въоръжение хиперзвуковите противокорабни ракети „ Циркон”. Според специалист на изданието, това е „ брак сред две от най-страшни типове оръжия на Русия”.

„ Хъски” би трябвало да стане подводница от пето потомство, характеризиращи се на първо място с ниско равнище на шума. Предполага се, че тя ще бъде създадена в три разновидността, като базовият модел ще има маса от 8 до 9 хиляди тона, снабдена с торпеда и мини.

На собствен ред ракетата „ Циркон” от в този момент е станала „ съветското плашило” за западните Военноморски сили, отбелязва изданието. Тя е способна да развива скорост до 6 мах, а съгласно някои медии – даже до 8 или 10. Страните от Запада нееднократно са изразявали безпокойствие във връзка новите съветски разработки.

Например английският Кралски военноморски флот е угрижен, че ракетите на Противовъздушна отбрана Sea Ceptor не са способни да прехващат свръхбързите „ Циркон”, съобщи Блиц. Русия към този момент разгласи, че строителството на подводници по плана „ Хъски” ще бъде заложено в държавната стратегия за 2018-2025 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР