Инфлацията в Турция счупи 24-годишен рекордИнфлацията в Турция счупи 24-годишен

...
Инфлацията в Турция счупи 24-годишен рекордИнфлацията в Турция счупи 24-годишен
Коментари Харесай

Българка в Одрин: Тук в никакъв случай не е по-скъпо, отколкото у нас

Инфлацията в Турция счупи 24-годишен връх

Инфлацията в Турция счупи 24-годишен връх и единствено за една година доближи 86%. Цените порастват – и за локалните, и за българските консуматори, които от години търсят по-евтини храни, облекла и услуги в южната ни съседка. Тази седмица в „ Темата на ” ревизираме – продължава ли повишаването и в другите балкански страни и дали към момента имаме сметка да пазарим зад граница. Одрин се намира на 20 километра от българо-турската граница. Известен е с ниски цени и огромен пазар. Българи тук се срещат на всяка крачка.

„ Колкото и да споделят, че е по-скъпо, никога, не е като в България ”, показва Таня Димитрова.

И до момента в който всеки взема решение какво му е преференциално, според от това какъв брой пари има в джоба, за едно нещо българите тук са единомислещи - цените са доста по-високи, за разлика от предходната година.

Сметките демонстрират, че, в случай че предишният октомври със 100 лири са купувани избрани артикули, в този момент за същите тези артикули към този момент ще ви трябват съвсем 190 лири. Годишният скок единствено при питателните артикули, които българите търсят главно, е от 99%.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР