Инфлацията в Германия се понижи малко повече от очакваното през

...
Инфлацията в Германия се понижи малко повече от очакваното през
Коментари Харесай

Инфлацията в Германия през март се понижи до 2,3%

Инфлацията в Германия се намали малко повече от предстоящото през март, демонстрират предварителните данни на федералната статистическа работа във вторник, представени от Ройтерс.

Инфлацията в Германия се намали през март до 2,3%. Германските потребителски цени, хармонизирани за съпоставяне с други страни от Европейския съюз, са се повишили с 2,7% на годишна база през февруари.

Базисната инфлация, която изключва нестабилните цени на храните и силата, беше 3,3% през март.

Икономистите обръщат огромно внимание на данните за инфлацията в Германия, защото страната разгласява данните си ден преди публикуването на данните за инфлацията в еврозоната в сряда.

Инфлацията в еврозоната се чака да бъде 2,6% през март, без смяна по отношение на предходния месец, демонстрира изследване на Reuters измежду икономисти.

Европейската централна банка (ЕЦБ) увеличи лихвените проценти най-вече в историята на еврото, с цел да понижи инфлацията от двуцифрено равнище.

Ръководителят на ЕЦБ Кристин Лагард сподели през март равнището на инфлацията в еврозоната ще продължи да спада, до момента в който икономическият напредък ще стартира да се повишава през годината.

Все по-голям брой икономисти в ЕЦБ поддържат намаляването на лихвените проценти, като това може да се случи след срещата през юни, макар че има и среща, планувана за този месец.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР