"Инфлацията продължава да расте. Последиците от увеличеното парично предлагане са

...
"Инфлацията продължава да расте. Последиците от увеличеното парично предлагане са
Коментари Харесай

Икономист: Инфлацията расте, чака ни тежка есен

"Инфлацията продължава да пораства. Последиците от увеличеното парично предложение са покачването на цените и обезценяването на парите, в това число спестяванията ", разгласи пред Lupa.bg икономистът Румен Гълъбинов.
По думите му опитите за преструктуриране са на привършване, както в стопанската система, по този начин и на моментните благоприятни условия на бюджета. "Приходи има, само че има потребност и от актуализация за преструктуриран на разноски и нарастване на разходните тавани. Имаме проинфлационен напредък от експанзивна фискална политика и от тази позиция нарастването на разноските, респективно на паричната маса, поражда инфлация. Инфлацията ще продължава да нараства, като следва наклонността за покачване на цените на петрола и стоките на интернационалните пазари ", добави специалистът.
Специфично за България е също и въвеждането на високи цени за електричество, газ и отопление от 1 юли 2021г. Гълъбинов счита, че възобновяване на стопанската система ни протича проинфлационно, като следим развой на увеличение на цени, който се отразява във опция за увеличено събиране на акцизи и Данък добавена стойност. Официалната методика евентуално продължава да подценява действителната инфлация, която може би е повече.
"Цялото това изтичане на пари, макар потиснатата бизнес интензивност в доста браншове, в последна сметка до това води. Следващите инфлационни упования към този момент са безспорни. Идва сложното през есента, дружно с новата Коронавирус вълна ", сподели още той.
Правителствените разноски набъбнаха, както и вносната инфлация, по тази причина ще отчетем стопански напредък и напредък на данъчните доходи. За страдание, последното по значимост за страната в България са хората. А няма ли хора, няма нищо, безапелационен е икономистът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР