Инфлацията на потребителските цени в Украйна достигна 26.6% през 2022

...
Инфлацията на потребителските цени в Украйна достигна 26.6% през 2022
Коментари Харесай

Инфлацията в Украйна достигна 26.6%

Инфлацията на потребителските цени в Украйна доближи 26.6% през 2022 година, заяви Държавната статистическа работа във вторник, представена от Reuters. Въпреки това тя е по-ниска от в началото предстоящото.

Правителството очакваше инфлацията на потребителските цени да бъде към 30% през 2022 година, след първичния стопански удар от съветската инвазия, която наруши веригите за доставки и логистиката. Тя обаче стартира да се забавя през последните няколко месеца на 2022 година За съпоставяне в последната предвоенна година - 2021 година, инфлацията в Украйна е била 10%.

Статистическата работа съобщи, че месечната инфлация на потребителските цени през декември е била безпроблемна - на 0.7%. Според позиция на Централната банка на Украйна, инфлацията е била държана под надзор заради решението на държавното управление да резервира цените за комунални услуги непроменени по време на войната и заради усъвършенстваното предложение на хранителни артикули.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинПоследниНай-четениБюджет и финанси 24 Инфлацията в Украйна доближи 26.6% Образование 120 Бизнесът търси фрагменти от учебните заведения Енергетика 332 Гугъл, Ford и GM работят дружно по виртуални електроцентрали Накратко 176 Вечерни вести: „ Ударно “ строителство на пътя Видин – Ботевград; Нова батерия, подобаваща за ВЕИ Компании 33501 Без жалост: Apple дава отговор на рецесията с продажбите с парадоксални цени? Компании 10739 Репресираният Джак Ма се отхвърля от контрола върху Ant Group Компании 8194 Новината за Джак Ма изстреля акциите на куп компании нагоре Енергетика 6738 „ Елхим-Искра “ създаде индустриална батерия, подобаваща за ВЕИ Всички вести Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР