Инфарктът се счита за най-коварното състояние на сърдечно-съдовата система. Но

...
Инфарктът се счита за най-коварното състояние на сърдечно-съдовата система. Но
Коментари Харесай

Погледнете ноктите си и ще разберете дали сте застрашени от инфаркт

Инфарктът се смята за най-коварното положение на сърдечно-съдовата система.

Но застойната сърдечна непълнота е по-малко толкоз рискова. Тя предизвика хипертония, а от там и инфаркт. За страдание половината от пациентите умират в границите на 5 години от слагането на диагнозата, а единствено 30% живеят с заболяването повече от 10 години.

Застойната сърдечна непълнота поражда, когато камерите на вентрикулите на сърцето не могат да изпомпват кръв както преди. Това нормално се случва вследствие на загуба на разтегливост в мускулите на сърцето или заради съпътстващо заболяване.
 Защо се цепят ноктите? Причини и решения Защо се цепят ноктите? Причини и решения
Разцепените нокти са проклятието на доста дами, макар че този проблем може да засегне и деца и малко по-рядко мъже. Това положение на...

Въпреки че задухът и промененият сърдечен темп са признаците, които най-често са свързани със застойна сърдечна непълнота, има един доста по-малко прочут симптом. Той се демонстрира посредством промени в ноктите.
Това положение е известно като ноктите на Тери. По-голямата част от нокътя става неясно бяла и се появява розова линия на неговия връх.

Според изследване, в Indian Journal of Dermatology, обезцветяването на ноктите се предизвиква от понижено кръвоснабдяване вследствие на неспособността на сърцето да изпомпва дейно кръвта, както и от свръхрастеж на съединителната тъкан.

Ако забележите тези признаци, не отлагайте консултацията със експерт.

Важно: Тази публикация е с осведомителен темперамент. Предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор, както и да се употребява за слагането на диагноза или назначение на лекуване.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР