Инфарктът е животозастрашаващо заболяване, рискът от което често се свързва

...
Инфарктът е животозастрашаващо заболяване, рискът от което често се свързва
Коментари Харесай

Не се свенете да си сложите кисело зеле, полезно е за сърцето

Инфарктът е животозастрашаващо заболяване, рискът от което постоянно се свързва с нездравословно хранене. Известно е, че верният асортимент на храни може да способства за предотвратяване от сърдечен удар. Поради тази причина интернационалните специалисти, представени от в. " Дейли експрес ", предлагат да се следват общи рекомендации, и в частност да се употребяват избрани артикули като кисело зеле .

 
Общите рекомендации включват консумация на нискомаслени и богати на фибри артикули , ограничение на солта, с цел да се държи кръвното налягане под надзор, отбягване на храни, съдържащи наситени мазнини, за да се поддържат здравословни равнища на холестерола.
 
Освен общите рекомендации специалистите припомнят, че обособени храни и питиета също оказват удобен резултат върху здравето на сърцето. Сред тях е киселото зеле. Продуктът е богат на фибри и пробиотици , които способстват за понижаване на равнищата на " неприятния " холестерол. Пробиотиците също така оказват помощ и за леко намаление на кръвното налягане.

 
Киселото зеле съдържа и витамин К2 , за който се счита, че способства за понижаване на риска от сърдечносъдови болести, предотвратявайки отлагането на калций в артериите. Данните от изследване сочат, че потреблението на богати на витамин К2 храни е обвързвана с 57 % по-нисък риск от гибел от сърдечносъдово заболяване през последвал 7 до 10-годишен интервал.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР