Индустрията на изкопаемите горива има повече делегати на конференция на

...
Индустрията на изкопаемите горива има повече делегати на конференция на
Коментари Харесай

Индустрията на изкопаемите горива има повече делегати на COP26 от всяка отделна страна

Индустрията на изкопаемите горива има повече делегати на конференция на Организация на обединените нации по изменението на климата COP26, в сравнение с  която и да е обособена страна, демонстрира разбор, представен от Би Би Си.

Доклад на неправителствената организация Global Witness, построен на база на листата с участници в конференцията, оповестен от Организация на обединените нации в нейното начало, разкрива, че 503 души, свързани с бранша на изкопаемите горива, са били упълномощени за срещата на върха за климата.

Тези делегати лобират за петролната и газовата промишленост, като съгласно деятелите от Global Witness те не би трябвало да имат достъп до конференцията.

„ Индустрията на изкопаемите горива прекара десетилетия в отказване и закъснение на предприемането на действителни дейности против климатичната рецесия. Това е повода тяхното наличие да е огромен проблем. Влиянието на промишлеността е една от главните аргументи последните 25 години на договаряния за климата на равнище Организация на обединените нации да не са довели до действително понижаване на световните излъчвания “, разяснява Мъри Уърти от Global Witness.

Около 40 000 души вземат участие в COP26, като Бразилия е страната с най-голяма делегация – 479 души. Обединеното кралство, което е хазаин на срещата в Глазгоу, има 230 делегати.

От Global Witness показват още, че броят на лобистите за петролния и газовият бранш на конференцията е по-голям от общият брой на делегатите от осемте страни, най-тежко наранени от климатичните промени през последните 20 години. Повече от 100 компании от промишлеността имат представители на срещата.

Една от най-големите групи на конференцията е Международната асоциация за търговия с излъчвания (IETA) със 103 делегата. Според Global Witness IETA е подкрепена от доста от най-големите петролни компании, които промотират търговията на въглеродни излъчвания като мярка за разрешаване на рецесията, която ще им разреши да продължат добива на нефт и газ.

„ Голяма част от членовете на тази асоциация са от компании за изкопаеми горива. Нейният дневен ред се управлява от тези компании и тя обслужва техните ползи “, сподели Уърти.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР